A Közgé nyert – Gombos Tamás a diákpolgármester

Véget ért a jubileumi, 25. Csabai Garabonciás Napok

A kampányzáró előadásokkal, koncerttel és a szavazással véget ért a jubileumi, 25. Csabai Garabonciás Napok. Az egyhetes vetélkedést a Közgé nyerte, Gombos Tamás lett az új diákpolgármester, így ő vehette át a város kulcsát.

A sportcsarnok megtelt fiatalokkal, akik a több hónapos munka, az egész hetes rendezvény- és vetélkedősorozat után alig várták, hogy megszülessen a végeredmény. Az iskolák jelöltjei a Garabonciás Napokon utolsó alkalommal egy kampányzáró előadással érvelhettek stábjuk és saját maguk mellett. Ezt követően minden versenyző intézmény delegáltjai, az elektorok elindultak szavazni, hogy letegyék voksukat a választott jelölt és iskola mellett. A zárónapi programot a Margaret Island koncertje tette még színesebbé.

Az idei Garabonciás Napok legjobbjai péntek reggel már a Városházán kezdték a napjukat. A versenyt Gombos Tamás, a Közgé indulója nyerte, így ő lett az új diákpolgármester. Az idei megmérettetésen Tóth Gergő, az Evangélikus gimnázium diákja végzett a második helyen, Illés Gyula, a Vízmű jelöltje lett a harmadik, így ők lettek a diák-alpolgármesterek. 

– Amikor elkezdtük a kampányunkat, akkor azzal a céllal indultunk, hogy szeretnénk egy garabonciás múzeumot létrehozni. Ez a jubileumi garabonciás volt és ezen felpezsdülve úgy gondoltuk, hogy az összes iskola bevonásával a diákok és  az érdeklődők az elmúlt 25 év összes relikviáját, legjobb pólóit, pillanatait nézhetnék meg – emelte ki a diákpolgármester.

Az idei győzteseket a városvezetők fogadták és amellett, hogy visszatekintettek az élményekben gazdag egy hétre a jövőbeni együttműködés részleteiről is beszélgettek.

– Az elkövetkező egy évben is nyitott lesz a városháza vezetése a fiatalok problémái iránt, ahogy eddig is számtalan alkalommal együttműködtünk, ezt megtesszük ezután is. Azt kérjük tőlük, hogy bátran jöjjenek, tegyenek fel kérdéseket, javaslatokat arra vonatkozólag, hogy a városban mit szeretnének megváltoztatni, mi az, ami foglalkoztatja őket, miben kérik a segítségünket – emelte ki Szarvas Péter polgármester.

Az új városvezetők meghozták első intézkedésüket is, így már péntek déltől minden középiskolában véget ért a tanítás.
 

Megosztás:

Címke: , , , , ,