A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarral indult a Tavaszi Fesztivál

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar koncertjével indult a Tavaszi Fesztivál Békéscsabán.  A március 7-étől április 4-éig tartó programsorozatban a képzőművészettől a komoly zenén és a könnyűzenén át az irodalomig minden művészeti ág megtalálható.

 

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar koncertjével indult a Tavaszi Fesztivál Békéscsabán.  A március 7-étől április 4-éig tartó programsorozatban a képzőművészettől a komoly zenén és a könnyűzenén át az irodalomig minden művészeti ág megtalálható.

Hétfőn este a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar hangversenyével vette kezdetét a tizennegyedik békéscsabai Tavaszi Fesztivál. A programok szervezésében a Csabagyöngye Kulturális Központ mellett, idén 14 szervezet működött közre. Mint azt Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, vannak helyi kötődésű, országos vagy nemzetközi hírű fellépők is a sorban.

A programokat úgy állították össze, hogy azok között a legkülönbözőbb érdeklődési körrel rendelkezők is találjanak kedvükre valót. Számos kulturális csemegével szolgál a tizenhat, a fesztivál létrejöttében közreműködő szervezet. Számos kulturális csemegével szolgálnak, fellép például az Orfeo Zenekar, az Európa Kiadó, a Hetvenszer Hétszer Bocsánat, Móra Erzsébet és Gál Gábor (ex Budapest Acoustic Band), Zorán, a Chopin Kórus, Ripoff Raskolnikov, a Calandrella Kamarakórus és az Alföld Quartet, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Andelic Jonathan (Jota) és a T1ÉL zenekar, a Bartók Vegyeskar, Bródy János, Cseh István és Vozár M. Krisztián, valamint a zárónapon Tóth Péter zongoraművész.

A fesztivál megnyitóján Szarvas Péter polgármester nőnap alkalmából külön köszöntötte a hölgyeket. Köszöntötte a nézőtéren helyet foglaló Szűcs Csabát is, aki hosszú éveken át volt a Körösparti Vasutas Fúvósok karnagya, illetve Döge Csabát, a fúvósok jelenlegi karmesterét. A polgármester szerint a fesztivál azért válhatott hagyománnyá, mert a szervezők és az igényes békéscsabai közönség már közel másfél évtizede életben tartja.

– Nagy öröm ma itt állni egy olyan fesztivál megnyitóján, amelyet a hagyományai arra köteleznek, hogy évről-évre megújulva, a kultúra megannyi műfajának képviselőit felvonultassa, és üde színfoltként hirdesse a tavasz közeledtét. Polgármesterként büszke vagyok arra, hogy a város sokszínű kulturális kincstárát bemutató Tavaszi Fesztivált csabaiak kulturális nyitottsága mindmáig életben tartja – fogalmazott Szarvas Péter. Hozzátette: bízik abban, hogy a Tavaszi Fesztivál változatos, minden ízlést és igényt kielégítő kínálata, az itt élők mellett egyre több hazai és külföldi részvevőt is Békéscsabára csábít.

A tavaszi fesztivál nyitórendezvényén óriási sikert arattak a vasutas fúvósok. Ők voltak az elsők a sorban, a következő napokban még számos program várja az érdeklődőket. A fesztivál április 4-éig tart, a záró koncertet az Egyesült Államokból erre az alkalomra hazatérő Tóth Péter, Békéscsaba zseniális zongoraművésze adja majd.

 

Megosztás:

Címke: , , ,