A Körösökön is jól jöhet: online oktat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség - videóval

2018. augusztus 5. 11:04 | Tószögi György

Bár úgy tűnhet, hogy a túrakenuzás egy pofonegyszerű dolog – be kell ülni és evezni – azért nem egészen így van. Hajó vízre tétele, beszállás, egyensúly, kormányzás, „rakomány” és még megannyi tudnivaló, amit főként a kezdőknek nem árt gyorstalpalni egy-egy kenus kirándulás előtt a garantáltan jó élmények érdekében. Mindennek elméleti oktatását oldotta meg profi animációs kisfilmmel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Még ugyancsak tart a nyár és az augusztus még többeket csábít a vízpartok, vízi sportok közelébe. A túrakenuzás népszerű rekreációs kikapcsolódási forma Békés megyében is, köszönhetően a tájegység kedvező vízrajzi adottságainak. Sokan kapnak ilyenkor kedvet egy-egy evezős kalandhoz térségünkben is, de a vízre szállók többsége természetszerűleg nem képzett vízi-túravezető, hanem inkább csal alkalmi utas.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Főként nekik szól – de a haladóbbaknak is ajánlott – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség legújabb kenus tananyaga, amely a kor elvárásaihoz igazodva egy remek animációs kisfilmmel, mindössze öt percben foglalja össze azokat az alapokat, amely nélkül senkinek sem tanácsos vízre szállni.

A kisfilm megtekintése már csak annak okán is ajánlott, hogy szembesüljünk ennek az egyszerűnek tűnő túratevékenységnek számtalan olyan csínyével, amelyek figyelemben tartása legfontosabbként garantálhatja a tökéletes túraélményeket.

További programok »

Itthon

Formálódik a békéscsabai klímastratégia

A város klímastratégiájáról szóló konferenciának adott otthont a Csabagyöngye Kulturális Központ. A csütörtökön délelőtt tartott szakmai fórumon az is elhangzott, hogy a békési megyeszékhelynek nincs szégyenkezni valója, sőt sok tekintetben az élvonalban található.
16:35
FEL