Két nap alatt közel 40 kilométert eveztek

Egy hajóban evezünk! Békés önkormányzata ezzel a jelmondattal már 12. alkalommal rendezte meg kétnapos vízitúráját.  A már hagyománynak számító program Gyulán kezdődött és Köröstarcsán ért véget.

 

 

Nagy volt a készülődés vasárnap délelőtt a békési Kis-Kikötőben, ahol közel százötvenen várták az indulást. Kezdők és rutinos evezők, fiatalok, valamint idősebbek is belevágtak a túrába, amelyet kajakkal, kenuval vagy éppen sárkányhajóval kellett teljesíteni.

– Egyszer már voltam itt és nagyon tetszett. Székesfehérvárról a Fehérvár egyesület tagjaként érkeztem ide. Szeretnék minden évben részt venni a programon, pedig már 75 éves vagyok – mondta az egyik evező, Sipos Mária.

Egy-egy hajóba négyen ülhettek be, míg a sárkányhajókban tízfős csapatoknak kellett együtt dolgozniuk. A vízitúra programját úgy alakították ki, hogy mindenki sikeresen teljesíthesse a távot.

– Hagyományos az útvonalunk, Gyuláról indultunk, Szanazugban egy rövid pihenőt tartottunk, ahol a dobozi és a gyulai önkormányzat vendégelt meg bennünket. Délután Békésre érkeztünk, elmentünk a gyógyfürdőbe, ott egy kis paprikás krumpli várt ránk, aztán tovább mentünk Köröstartcsára – mondta el az alpolgármester, Kálmán Tibor.

A túra folyamán több pihenőpontot is kialakítottak a szervezők, hiszen a két nap alatt közel 40 kilométert kellett teljesíteniük a jelentkezőknek.

Megosztás:

Címke: , , ,