A Körösladány nyerte a kupát

A hajrában döntötték el a sárrétiek a döntő sorsát.

Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban rendezték a Békés Megyei Kupa döntőjét. A fináléban két megyei első osztályú csapat találkozott, amelyen a Körösladány a hajrában szerzett két góllal diadalmaskodott a Kondorossal szemben.

Körösladány MSK-Kondorosi TE 2-0 (0-0)
Békéscsaba, Kórház utca, 400 néző. Vezette: Pécs.
Körösladány: Nagy B. – Bagdi, Juhász D., Nagy S., Kukla – Novák (Szalazsán), Kristóf – Bakos, Kéki, Papp Zs. (Kántor) – Laksteter (ifj. Somogyi). Edző: Somogyi János.
Kondoros: Szólik – Vajgely, Süli, Juhász N., Zsíros – Márk, Borgulya – Harangozó, Kajtár, Miklya – Lakatos. Edző: Ancsin György.

Az első félóra kiegyenlített csatát hozott, ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidő legnagyobb helyzeteit Laksteter Jován hagyta ki, de kétszer is rosszul célzott- egyszer fejjel, egyszer lábbal. A másik oldalon Borgulya Tamás szerezhetett volna gólt, de Nagy Bálint kifutott a kapujából és védett.

Szünet után is mezőnyjáték folyt a pályán. A 63. percben újra a kondorosiak szerezhettek volna gólt: Miklya Miklós rontott ziccert, majd két perccel később is ő hagyta ki a helyzetet. Már mindenki a tizenegyespárbajra készült, amikor mégis eldőlt a kupa sorsa: a 86. percben kezezés miatt 11-est ítélt a játékvezető, amit a ladányiak kapitánya, Bakos József értékesített (1-0). A kondorosiak kitámadtak, de nem sikerült az egyenlítés, sőt egy gyors kontra után Papp Zsolt passzát Bagdi Csaba váltotta gólra (2-0).    

A kupát Dankó Béla, országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja és Szpisják Zsolt, az MLSZ Békés megyei igazgatója adta át Bakos Józsefnek, a körösladányiak csapatkapitányának.
 

Megosztás:

Címke: , , ,