Labdarúgás: Összejött a méhkeréki duplázás

A Méhkerék csapata diadalmaskodott az alacsonyabb osztályú labdarúgó csapatoknak kiírt Békés Megyei Kupában! A megyei első osztályú bajnokságot is megnyerő együttes a Kórház utcai stadionban megrendezett fináléban 3-1-es győzelmet aratott a Mezőhegyes ellen.

 

 

A Méhkerék először nyerte meg a Békés Megyei Kupát, ugyanis tavaly a Szabadkígyós együttese győzött, míg az első kiírásban, 2016-ban a Körösladány csapata bizonyult a legjobbnak.

Az idei döntő esélyesének a kék mezben pályára lépő Méhkerék számított, amely a 22. percben Piti László fejesével meg is szerezte a vezetést. Bő tíz perccel később Sztojka Ádám duplázta meg a méhkeréki előnyt. A csatár egy kapusról kipattanó labdát lőtt közelről a hálóba. A Mezőhegyes sokáig nem tudott igazi gólhelyzetet kidolgozni, ám a szünet előtt három perccel Túri Tibor révén mégis 2-1-re módosította az állást.

A szünet után újra a Méhkerék került mezőnyfölénybe, az 59. percben Sztojka Ádám második góljával eldöntötte a mérkőzést. A mezőhegyesiek nem adták fel, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így ezüstérmesként zárták a kupasorozatot.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

 

– Azt tudtuk, hogy a Méhkerék egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező, taktikusan, jól futballozó csapat, az ellenszert nehéz megtalálni velük szemben. Próbáltunk zárt védekezésből kontratámadásokat indítani, meg is voltak a lehetőségeink. Talán egy kicsit szorosabb is lehetett volna, de a játék összképe alapján úgy gondolom, hogy megérdemelt a Méhkerék győzelme – értékelt Ölei Dezső, a Mezőhegyesi SE vezetőedzője.

A Méhkerék a két gólt szerző Sztojka Ádám vezetésével 3-1-re diadalmaskodott.

– A szezon elején mindhárom fronton szerettünk volna sikeresek lenni. Az országos kupasorozat főtáblájára is szerettünk volna eljutni, de sajnos az nem sikerült. A megyei kupát és a bajnokságot sikerült megnyerni és nagyon büszkék vagyunk erre – fogalmazott a támadó.

Bíró Róbert csapata a kupagyőzelem mellett a megyei első osztályban is aranyérmet szerzett, így még kiharcolhatja a feljutást a harmadosztályba.

A Méhkerék-Mezőhegyes kupadöntőt pénteken 21 órától (ismétlés: szombat 12 órától) teljes egészében láthatják a 7.tv-n! A találkozó összefoglalóját a hétfői,20.20-tól startoló Kezdőkör című magazinunkban is megmutatjuk.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,