Labdarúgás: Körösladány-Mezőmegyer finálé lesz a megyei kupadöntőben

2022. május 12. 15:00 | Kovács Dávid

A döntőt május 25-én Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban rendezik.

Elsőként a megyei I. osztályú bajnok Körösladány jutott be a fináléba. A Körösladány már az elejétől kezdve uralta Elek elleni, keddi idegenbeli elődöntőt: Burai Dávid már a 2. percben betalált. Ezt követően Wéber László duplázott, valamint Csicsely János is gólt szerzett, így fölényes, 4-0-s győzelem született. A ladányi együttes 2016 után jutott ismét döntőbe, akkor a Kondoros 2-0-s legyőzésével meg is nyerte a trófeát!

A másik elődöntőben a megyei II/A osztályban 2. helyen álló Mezőmegyer a csoportrivális, 7. pozíciót elfoglaló Mezőkovácsháza otthonába látogatott. A vendégek az első félidő után Balog Krisztián góljával 1-0-ra vezettek, de a szünet után három perccel Györgyi Zoltán kiegyenlített. Ezt követően a házigazda akár fordíthatott volna, mégis a megyeriek jutottak ismét előnyhöz, egy baloldali beadás után egy menteni igyekvő védő, Lestyán Zoltán értrosszul a labdába, öngóllal került hátrányba az MTE. A 81. percben Balogh Milán biztosította be a fináléba jutást, így a Mezőmegyer először szerepelhet a Békés Megyei Kupa döntőjében.

A Körösladány-Mezőmegyer találkozót május 25-én 19 órától rendezik a békéscsabai Kórház utcai stadionban. Az már eldőlt, hogy a két finalista ott lesz a Magyar Kupa főtábláján a következő szezonban, a harmadik megyei helyért az Elek és a Mezőkovácsháza csaphat össze a bronzmérkőzésen.

További programok »

FEL