Labdarúgás: Négyből egy Békés megyei csapat jutott tovább a Magyar Kupában

2022. augusztus 6. 20:15 | Papp Ádám Sándor

Négy Békés megyei labdarúgó csapat volt érdekelt szombaton a MOL Magyar Kupa első fordulójában.

Az NB III Keleti Csoportjában érdekelt Körösladányi MSK szombaton 11 órától a BLSZ I. osztályban szereplő ASR Gázgyár otthonában lépett pályára. Ugyan a vendégek már a 8. percben vezetést szereztek Illés Richárd révén, alig tíz perccel később emberhátrányba kerültek. A több, mint hetven percnyi emberelőnyt ki is használta a hazai gárda és a 86. percben egyenlített. A szabályok szerint következett a hosszabbítás, ahol három találatot szerzett az alacsonyabb osztályú együttes, így a Körösladány végül 4:1-es vereséget szenvedett és búcsúzott a sorozattól.

A szintén harmadosztályú Füzesgyarmati SK a BLSZ I. osztályban szereplő Fővárosi Vízművek SK otthonában kezdte meg kupaszereplését. A mérkőzés első félidejében ugyan 2:0-ra vezetett a viharsarki vendég gárda, a házigazda a második félidőben egalizált, ezáltal következett a hosszabbítás. Az extra játékidőben sem született döntés, így jöhetett a továbbjutást eldöntő büntetőpárbaj. A Füzesgyarmat játékosai rúgták pontosabban a tizenegyeseket, ezáltal Szabados Tamás gárdája továbbjutott a sorozatban.

A megye II/A csoportjában szereplő Mezőkovácsházi TE hazai pályán fogadta a megyei első osztályú Dunakeszi VS gárdáját. Az első félidőben a vendég együttes dominált és 3:0-s előnnyel fordultak a csapatok. A viharsarkiak nem tudtak már ebből a helyzetből felállni, így az 5:1-es végeredmény a Dunakeszi továbbjutását jelentette. 

Hatalmas küzdelmet hozott a megye II/A csoportjában szereplő Mezőmegyer SE és a BLSZ I. osztályú REAC összecsapása szombaton délután. A házigazda az első perctől kezdve agresszívan védekezett és letámadta ellenfelét, amely hibát-hibára halmozott. A hazai naracssárga-feketék kemény védekezésüknek köszönhetően több alkalommal labdát szereztek a fővárosiak térfelén, ennek eredményeképp két alkalommal is tizenegyest harcoltak ki. Balog Krisztián a 19. percben, míg Lehoczki Szabolcs a 43. minutumban értékesített büntetőt. A 2:0-s félidei eredményt követően felszívta magát a Rákospalotai EAC és a 49. percben a korábban Ferencvárosban is megforduló Pölöskei Péter fejelt a hazai hálóba. Ezt követően megerősítette védelmi vonalát a Mezőmegyer, amelyet az ellenfél sokáig nem tudott feltörni, így volt ez egészen a 84. percig, amikor ismét Pölöskei zörgette meg a hálót. Öt perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, amikor érkezett Gulyás Máté és 20 méterről bombagólt szerzett. A REAC végül 3:2-re legyőzte és búcsúztatta a sorozatból a Mezőmegyer gárdáját.

Galéria

További programok »

FEL