Labdarúgás: A 7.Tv felvételről közvetíti a Békés Megyei Kupa döntőjét

2021. június 17. 19:12 | Hidvégi Dávid

Két év után rendez ismét Békés Megyei Kupa döntőt a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága, hiszen 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem játszották végig a tornát!

Az idei fináléba ezúttal két megyei első osztályban szereplő csapat, a Clean Way-Gyulai Termál FC és a Szarvasi FC jutott be. A gyulaiak a második körben csatlakoztak be a küzdelmekbe, előbb a Lőkösházát majd a Köröstarcsát búcsúztatták idegenben. Az együttes a negyeddöntőben a Szeghalmi FC-t ejtette ki, majd az elődöntőben a címvédő Jaminát búcsúztatta tizenegyes párbajt követően.

A Szarvas szintén a második játéknapon csatlakozott be a tornába, sorban a Mezőmegyert, a Szabadkígyóst és a Mezőkovácsházát búcsúztatta vendégként. A nyugat-békésiek az elődöntőben az Orosházát fogadták hazai környezetben és magabiztosan 5–1-re győztek.

A Békés Megyei Kupa első három helyezettje a Magyar Kupa főtábláján bizonyíthat. A döntőt a békéscsabai Kórház utcai stadionban játsszák le pénteken 19 órától, míg az bronzmeccset jövő kedden este fél héttől Orosházán, amikor az OMTK-ULE 1913 fogadja a Jamina SE-t. Érdekesség, hogy utóbbi párosítás volt a 2018/19-es döntő párosítása. Akkor 3–3-as döntetlen után győzött a békéscsabai gárda a tizenegyes párbajban.

Szintén most pénteken játszák 16 óra 45 perctől a csabai stadionban a Békés Megyei Ifjúsági Kupa fináléját, amelyben a Szabadkígyósi SZSK ellenfele a Gyomaendrődi FC lesz.

A Békés Megyei Kupa döntőjének közvetítése hagyománnyá vált a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-nél, így az összecsapást hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n. A későbbiekben a behir.hu YouTube csatornáján bármikor megtekinthetik majd a mérkőzést. A meccseket a jelenlegi szabályok értelmében kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkerek követhetik a lelátóról. 

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL