Labdarúgás: Szabadkígyósé a kupagyőzelem

A Szabadkígyós sikerével zárult a Békés Megyei Kupa péntek esti döntője. A kígyósiak az egykori csabai kedvenc, Pozsár Gábor vezetésével büntetők után verték a Kondorost.

Közel ezer szurkoló előtt kezdték a játékot a csapatok. A kígyósiak kezdtek valamennyivel jobban, de a mezőnyfölényüket nem tudták nagyobb helyzetekre, illetve gólra váltani. A játékrész második felére pedig a kondorosiak is magukra találtak, így még élvezetesebbé vált a meccs. Szünet után ismét a kígyósiak percei következtek. A kupadöntőben újoncnak számító csapat nyomás alá helyezte a zöld-fehérek kapuját. A 60. percben Piti László révén pedig a vezetést is megszerezte.

Janis János együttese nem igazán bírt a Futaki Krisztián vezette kígyósi védelemmel. Sokkal több veszélyt okoztak a kontrák, de Magony Gergő kapus rendre a helyén volt, így maradt a minimális különbség. A csereként beállt Rafaj Roland a hosszabbítás pillanataiban egyenlített, így a döntés a büntetőkre maradt.

A „hirtelen halálban” a kondorosiak kétszer, a kígyósiak ellenben csak egy alkalommal hibáztak. Az utolsó körben Pozsár Gábor tette fel a koronát csapata jó teljesítményére, így először nyerte meg a kupát a Szabadkígyós, míg a Kondoros zsinórban második fináléját veszítette el.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,