A Jókai színház munkatársait kérdeztük az ünnepi készülődésről

2021. december 23. 15:38 | Csiffáry Zsuzsanna

A karácsony stresszes időszak, hiszen a munkahelyen is rengeteg dolgot le kell zárni az év vége előtt, miközben az ünnepi hangulatot is szeretné mindenki elérni. Néhány színházi szakembert kérdeztünk meg arról, hogy kinek mit jelent az ünnepi ráhangolódás, és hogy egyénileg ki hogyan készül fel karácsonyra.

Ifjabb Mlinár Pál a Viharsarok Táncszínház vezetője, három gyermekes apukaként fontosnak tartja a karácsony megünneplését, ám azt még inkább, hogy ilyenkor a szűk, illetve tágas családra tudjon jobban odafigyelni.

– Az ajándékozás terén kisgyermekes apukaként fontosnak tartom a kézzel fogható ajándék karácsonykor, de mindemellett arra helyezem a nagyobb hangsúlyt, hogy az ajándék élményt tudjon biztosítani a megajándékozottnak – fogalmazta meg ifjabb Mlinár Pál. 

Szintén ebben a témában Mlinár Pétert kérdeztem a Fehérlófia olvasópróbáján.  

– A határidős bemutató miatt picit nehézkes a karácsonyra készülődés, de annál fontosabb számunkra. Ezért beütemeztük, mit, mikor csinálunk, hiszen a minőségi együtt töltött idő lényege, hogy erre is meghagyjuk a lelki érlelési folyamatot – tette hozzá Mlinár Péter. 

Lenkefi Zoltán a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója hangsúlyozta, hogy számára a nyugalom a legfontosabb. 

A nemzetközi adatok szerint a jótékony megmozdulások 30 százaléka az év utolsó hónapjához köthető. A színházban többen adakoznak valamilyen formában. Petrovszki Árpád a szabótár vezetője a barátaival és a családjával minden évben vásárolnak ajándékot a nagyszalontai árváknak.

Kiss Viktória és Szász Borisz nemcsak a Békéscsabai Jókai Színházban társak, hanem az életben is. Kiss Viktória úgy fogalmazott, hogy a karácsony csakis sütéssel és főzéssel kezdődhet. Idén először ünnepelnek együtt vőlegényével, akivel közös otthonukban sütik meg a mézeskalácsokat. Szász Borisz elmondta, hogy az adventi időszakban sok fellépésük van, éppen ezért nagyon sokat gyakorolnak a koncertekre. 

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
2024. február 20. 19:21
FEL