A hétvégéig eltűnhetnek a választási plakátok Békéscsabán

2019. október 16. 17:23 | Sipos Gábor

Az önkormányzati választásokon sok jelölt, illetve jelölőszervezet élt a plakátmarketing erejével, a város számos pontján lehet találkozni a hirdetésekkel. Az érintetteknek a választásokat követően 30 napjuk van arra, hogy eltávolítsák a plakátokat, ellenkező esetben viszont büntetésre számíthatnak.

Plakátok a villanyoszlopokon, plakátok a közúti jelzőtáblán, plakátok a plakátokon. Három nappal az önkormányzati választásokat követően sokan értetlenül állnak a transzparensek látványa előtt és teszik fel a kérdést: meddig lesz plakáterdő Békéscsabán?

Dr. Kiss Gyula aljegyző a behir.hu kérdésére elmondta, hogy a jelölteknek, illetve a jelölőszervezeteknek november 13-ig van idejük eltávolítani a plakátokat. Azok, akik ezt nem teszik meg, büntetésre számíthatnak.

- A törvény értelmében, ebben az esetben a helyi választási iroda eltávolítja a plakátokat és ennek a költségét kiszámlázzuk a jelölteknek, illetve a jelölőszervezeteknek - kiemelte a Békéscsabai Helyi Választási Iroda vezetője.

A Hajrá Békéscsaba Egyesület azt az információt adta, hogy egyes helyeken már megkezdődött a plakátok eltávolítása. A Fidesz-KDNP jelöltjeiek plakátjait már kedden elkezdték leszedni, csakúgy, mint az MSZP-MLP által támogatott jelöltek transzparenseit. Az ő plakátjaik a hétvégére már teljesen lekerülnek az utcákról. Dancsó Tibor ígérete szerint a DK transzparenseit már szerdára eltávolítják az utcákról.

 

További programok »

FEL