A Szegedi Ítélőtábla dönt a békéscsabai 8-as választókerület eredményét illetően

2019. október 22. 10:38 | behir

Csütörtökön 4 óráig születhet döntés az ügyben.

Mint arról beszámoltunk, a helyi választási bizottságok egy héttel ezelőtt hétfőn jegyzőkönyvekben összegezték a szavazatszámláló bizottságok által rögzített jegyzőkönyvi eredményeket, hivatalosan ezek alapján állapítják meg, ki nyerte a polgármesteri tisztséget és kik lettek a képviselő-testület tagjai.

Ez ellen csütörtökön délután 4 óráig lehetett jogorvoslattal élni. Mint azt megtudtuk, a határidőig Békéscsabán, a 8-as számú választókerület eredményét illetően éltek a jogorvoslat lehetőségével. Ezt a területi választási bizottságnak három napon belül kellett elbírálnia.

Dr. Kiss Gyulától, a békéscsabai helyi választási iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy egy felülvizsgálati kérelem miatt a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést a 8-as választókerület eredményét illetően.

A békéscsabai 8-as választókerületben egyébként így alakultak az eredmények, amelyek tehát nem jogerősek:

Paláncz György (Fidesz-KDNP) 594 (35,04%),
Juhász István (Hajrá Békéscsaba) 588 (34,69%),
Körömi János (MSZP-LMP) 295 (17,4%),
Harasztosné Tóth Mónika (DK-Jobbik-Párbeszéd) 178 (10,05%),
Mucza Sándor (Mi Hazánk) 40 (2,36%).

 

További programok »

Itthon

Okos eszközök uralma – digitális önvédelem, tudatosság az internet birodalmában

A Mathius Corvinus Collegium (MCC) soron következő békéscsabai előadásán górcső alá vették a digitális világ térnyerését. Az előadásban kiemelték, hogy az internet miként szippantja be a gyerekeket és a felnőtteket, akik ezáltal elvesztik kapcsolatukat a valósággal. Az előadók hangsúlyozták a digitális önvédelem megvalósítását, illetve azt, hogy miként is lehet elhárítani az internet káros hatásait.
2023. március 28. 18:02
FEL