A hatékonyabb gyakorlati oktatás a cél

2019. április 14. 11:31 | Kovács Andrea

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elindította azokat a pszichológiai, pedagógiai és kommunikációs képzéseket, amelyeken a megyében tevékenykedő szakoktatók vesznek részt. A tanfolyamra azért van szükség, mert szeptembertől csak tanúsítvánnyal rendelkező gyakorlati oktatók fogadhatnak tanulókat.

 

 

A huszonöt óra elméleti és ugyanennyi gyakorlati részből álló képzések április 11-én indultak el.

- Az első kurzuson 24 szakoktató vesz részt, akik a képzés által segítséget kapnak a tanulókkal való kommunikációhoz, a különböző problémák felismeréséhez és kezeléséhez. A szakoktatók ezt nemcsak elméletben tanulják meg, hanem gyakorlati tréninggel is megerősíthetik tudásukat – mondta el Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője.

Mészárosné Szabó Anna hozzátette: a képzéseket azért indították el, mert a szakképzési törvény úgy rendelkezik, hogy 2019 szeptember elsejétől a szakképzésben, külső gyakorlati képző helyen csak akkor lehet tanuló, ha a gyakorlati oktatója ezzel a kamarai gyakorlati oktatói minősítő képzéssel, vizsgával és ennek eredményeképpen tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az első tanfolyam után még hetet indítanak, és összesen 180 szakoktató vesz részt az iparkamara képzésén.

További programok »

Oktatás

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően, lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik például a 3D tervezést és nyomtatást is.
06:26
FEL