A gyerekek 40 százaléka a megszokottnál többet evett a karantén alatt

2020. augusztus 30. 15:38 | behir

Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint a karanténidőszak alatti túlfogyasztás miatt a magyar gyerekek 40 százaléka egy-két kilogramm pluszsúlyt szedett magára.

A bezártság nemcsak a szociális kapcsolódások leépülésével, de az étkezési szokások megváltozásával is járt, ez a gyerekeket is érintette. Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1-en ismertette, hogy a magyar gyermekek 40 százaléka az otthon tanulás időszakában a megszokottnál többet étkezett.

– Jelentősen, 4-6 órával nőtt meg a képernyő előtt töltött idő. A bezártsággal együtt csökkent a szabadtéri időtöltés, a szabadidős tevékenységek nagy része a négy fal közé, a szobára korlátozódott – mondta el az elnök. Hozzátette, hogy a karantén alatt a szülők több egészséges ételt készítettek el, így a gyerekek harmada otthoni főtt ételt fogyasztott, de emellett többet is nassoltak.

A felmérés szerint a gyerekek megnövekedett fogyasztása átlagosan 1-2 kilogram súlygyarapodással járt. A szakértők szerint ez a néhány hónap alatt elért növekedés jelentősnek tekinthető, így a második hullámra ennek tekintetében kell felkészülni.

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL