A Csabai Garabonciás Napok jelöltjei is bemutatkoztak az ifjúsági évindítón

2019. szeptember 12. 13:14 | Gyemendi Réka

Szerdán tartották az ifjúsági évindítót a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassák az ifjúsági koncepcióban és a cselekvési tervben kitűzött feladatokat, célokat.

A rendezvényre a békéscsabai ifjúsági koncepció tervezése, illetve a 2019. évi felülvizsgálat során megszólított és bevont szervezeteket, fiatalokat, valamint az iskolai dök-segítőket, közösségi szolgálati koordinátorokat, városi közművelődési intézmények ifjúságsegítőit, szakembereit várták.

Az ifjúsági évindítót Kiss Tibor alpolgármester nyitotta meg, aki egy népszerű sorozatból vett idézettel élt, miszerint "Kell legyen egy jó történeted".

– Mindenkinek vannak jó és rossz pillanatai. Kapsz jó és rossz jegyeket. De ha a történet, amit írsz, az életed története, egy jó történet, amire büszke lehetsz, amire lehet építeni, akkor minden rendben lesz. Azt kívánom nektek, hogy írjátok meg az életetek történetét. Remélem, hogy újra divat lesz tisztelettudónak lenni, a másik szemébe nézni a kézfogásnál, és hogy egymás szemébe mondjuk az igazságot. Remélem, újra divat lesz, hogy hiszünk a munkában. Hisz tudjuk, hogy tanulni a világ legnehezebb dolga – köszöntötte a diákokat az alpolgármester.

Ezt követően a koncepció felülvizsgálatának eredményeit és a megvalósulás folyamatát mutatták be. Bágy Petra, az oktatási, közművelődési és sport osztály ifjúsági referense az ifjúsági aktualitásokat és a 2019/2020-as tanév őszi félévének eseménynaptárát is ismertette.

Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány közösségfejlesztője Közösségi felmérés Békéscsabán - módszerek, célok, együttműködő partnerek címmel tartott előadást.

Őt Torma-Nagy Dolli, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tanácsadója és iskola pszichológusa Hangolólódjunk egymásra! - Érzelmek, kapcsolatok, döntések globalizált világunkban című előadása követte, melyben az online kor gyermekeiről beszélt.

A Kortárs-segítő Mentorképzést Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke mutatta be az érdeklődőknek.

Puskely Viktória, a Csabai Garabonciás Napok szervezője, a Békéscsabai Diákönkormányzat egykori elnöke a 28. garabonciás napokról tartott előadást, végül pedig a diákpolgármester-jelöltek mutatkoztak be a rendezvényen. A jelöltekről bővebb információ a garabonciás napok oldalán található.

 

FEL