Startra kész a Garabonciás Napok

2016. szeptember 16. 14:06 | Fekete Kata

Ifjúsági évindítónak adott otthont az Andrássy Úti Társaskör szerdán Békéscsabán. A programon kiderült, hogy az idei Garabonciás Napokat október 9-e és 14-e között rendezik meg a megyeszékhelyen és bemutatkozott a napokban megválasztott diákpolgármester is.
 

Békéscsaba szinte minden iskolájából érkeztek képviselők az Ifjúsági évindítóra, amelynek az egyik legfontosabb témája a város tavaly elfogadott ifjúsági koncepciójának megvalósítása volt. Ennek egyik fontos része a Közösségi terek éjszakája, amelyeken színes programokkal várják a fiatalokat a város különböző pontjain. Zsótér Mária, a Táliber Közösségi Alapítvány vezetője elmondta, most pénteken a Berényi út 25. szám alatt a magyar pünkösdi egyház Tegyél! ifjúsági klubjában és teaházában lesz a találkozó. Hozzátette: kevesen ismerik ezt a közösségi teret, mint általában az egyházi közösségek közösségi tereket, éppen ezért kiváló ez az alkalom a bepillantásra.

Békéscsaba polgármestere szerint a városnak vibráló, nyüzsgő ifjúságra van szüksége, amit az önkormányzat is igyekszik elősegíteni.

- Az önkormányzat sok program mögé áll, akár a Rongyolót, akár a Strandbulit, akár a Garabonciás Napokat említhetném - mondta Szarvas Péter polgármester. - Vetélkedőket, zenés - vagy ismeretterjesztő programokat segítünk pénzzel vagy szervezéssel.

Puskely Gergő diákpolgármester is bemutatkozott a fiataloknak. A Vásárhelyi Pál Szakközépiskola diákja nagy tapsot kapott, amikor elmondta a terveit. Az ifjúsági évindító legfontosabb témája a közelgő Garabonciás nap programja és helyszíne volt.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő szerint azért is fontos volt a szerdai rendezvény, mert volt alkalom megbeszélni, hol legyen legyen city, milyen programok legyenek, milyen rendezvények legyenek.” 

A Garabonciás napokon két nagykoncert várja majd a fiatalokat. Színpadra lép az Irie Maffia és a Margaret Island is. 

FEL