A választás – Garaboncityről mesélt Szurovecz Kitti a Csabagyöngyében

2021. szeptember 10. 19:05 | Csiffáry Zsuzsanna

Szurovecz Kitti 12 éve írta meg az első könyvét, a Smink nélkült, azóta szinte minden évben megjelenik egy regénye. A gyomaendrődi születésű író, újságíró, tévériporter Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón beszélt új kötetéről, A választás – Garaboncity meséiről.

– A jelenlegi könyvem a Garabonciás napokról szól, ami meghatározó esemény az életemben. Az elmúlt időszakban ennek a könyvnek a megírása terápiaként hatott rám. Tavaly decemberben gondolkodtam el azon, hogy a 2021-es regényemnek mi legyen a témája. Éppen karácsony környékén mentünk haza Gyomaendrődre a családomhoz, a férjemnek meséltem a Garabonciásról. A sztorizás közben egyszer csak megcsörrent a telefonom.  Szegedi Balázs hívott, aki a sulis kampányunk egykori diákpolgármester-jelöltje volt és akinek a kampányfőnöke voltam. Mondta, hogy az egyik rádióadón fut egy műsor, amely arról szól, hogy mi lett a régi garásokkal. Rákérdezett, lenne-e kedvem szerepelni benne? Igent mondtam. De milyen érdekes, hogy éppen akkor keresett, éppen ebben a témában! Megszületett a fejemben a következő könyvem témája – fogalmazott Szurovecz Kitti

Hozzátette, hogy néhány nappal később megkérdezte Fodor Józsefet, hogy mit szól a könyv témájához. Az írónő elmondta, hogy a "Gara apukája"  lelkesen fogadta az ötletet. 

A sajtótájékoztatót követő könyvbemutatón közel hetven érdeklődő találkozhatott az írónővel és a kézirat támogatóival, Fodor Józseffel és Szegedi Balázzsal. 

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
2022. augusztus 12. 18:46
FEL