A foci Eb miatt 35 százalékkal több tévét vesznek

2016. június 14. 11:07 | Laczkó Viktória

Harmincöt százalékkal több tévét vettek az elmúlt hónapban Békés megyében, mint máskor. A legtöbben a labdarúgó EB-re időzítették a vásárlást.

Váradi Sándor nagy focirajongó. Mint mondta, egy ideje már érett a tévévásárlás gondolata. Az utolsó lökést az adta, hogy szeretné azon nézni az EB-t, hiszen egy egész csapat gyűlik náluk össze és fontos, hogy mindenki jól lássa a képernyőt.

Nemcsak Váradi Sándor gondolkodik így, hanem sokan mások is. A televízió értékesítés ugyanis mindig kiemelkedően megugrik ezekben a sporteseményekkel teli időszakban – tudtuk meg a békéscsabai Média Markt üzletvezető-helyettesétől. Szalacsi Zoltán elmondta, ilyenkor 30-35 százalékkal megnő a tévéértékesítés. A bolt egyik értékesítője hozzátette: a vásárlók zöme általában az okos televíziókat keresi és fontos szempont a képfelbontás. Simon Tibor szerint míg korábban a 80-100 centiméteres képátmérő számított jónak, most már inkább a 120-140 cm-es kategóriát keresik a vevők függetlenül attól, hogy fiatalabbakról vagy idősebbekről van szó.

Ezek a televíziók, amellett, hogy fantasztikus képminőséget produkálnak, ugye egy valódi központi szerepet tölthetnek be egy család életében, mert amellett, hogy tévézni lehet rajtuk, tökéletes internetelérést biztosítanak.  A kereslethez igazodva szinte minden gyártó palettáján szerepelnek okos televíziók, ezek a készlet 80 százalékát teszik ki. Az üzletvezető tapasztalatra szerint a vásárlók néhány százaléka veszi igénybe a hitelre történő vásárlás lehetőségét, javarészt készpénzzel fizetnek.

FEL