Utolsó roham: Sokan az utolsó pillanatokra hagyják a karácsonyi vásárlást

2022. december 23. 12:05 | Vincze Attila

Már csak néhány nap maradt hátra karácsonyig, sokan az utolsó pillanatokban szerzik be az ajándékokat a fa alá. A magyarok tavaly közel 1200 milliárd forintot költöttek az ünnepi időszakban, az emelkedő infláció miatt pedig idén ez az összeg még több is lehet. Egy felmérés szerint a vásárlók többsége leginkább a játékokat, a ruházati cikkeket és műszaki termékeket keresi ilyenkor az üzletekben.

Ugyan már november vége óta karácsonyi hangulat uralkodik Békéscsabán a Csaba Centerben, azonban sokan csak Szenteste előtt néhány nappal választják ki az ajándékot a szeretteik számára. 

Vannak, akik egyedileg készítenek ajándékot szeretteiknek, de a vásárlók nagy része szeret biztosra menni, így inkább valamelyik üzletből vesz meglepetést a fa alá. Egy nemrég közzétett felmérés szerint idén karácsonykor a magyarok a legtöbbet játékra, ruházati cikkekre és elektronikai termékekre költik.

Békéscsaba legnagyobb műszaki boltjában is sokan álltak sorba a pénztáraknál. Gyökös Attila, a békéscsabai Media Markt áruházvezetője hírportálunknak elmondta, idén a mobilkommunikációs eszközök, a szórakoztató elektronikai termékek és a kis háztartási gépek a legnépszerűbbek az ajándékozók körében. 

 

 

– Ahogy egyre közelebb kerülünk a karácsonyhoz, annál többen jönnek be hozzánk, vagyis az utolsó napig is fergeteges hangulat és forgalom várható. Persze 24-e már egy kicsivel nyugodtabb, de ekkor szoktak többen úgy idejönni egyébként, hogy te jó ég, még nem vettem semmit a feleségemnek, vagy még a nagyinak is hiányzik a turmixgép, amit megbeszéltünk. Szenteste napján délután kettő óráig vagyunk nyitva, de jellemzően zárás előtt még több tucat ember vár itt tanácstalanul, hogy mit is vásároljon. Ilyenkor próbálunk az emberek segítségére lenni a munkatársaimmal, hogy a lehető legpraktikusabb termékeket vegyék meg a szeretteiknek – fogalmazott.

Az áruház igazgatója arról is beszámolt, hogy a törvény ugyan továbbra sem kötelezi őket arra, hogy karácsony után vissza lehessen vinni az ott vásárolt termékeket, azonban ezt január 31-ig mégis lehetővé teszik. Az üzletlánc arra kéri a vásárlókat, hogy eredeti, sértetlen csomagolásban vigyék vissza az ajándékokat, és minden esetben vigyék magukkal a termékhez tartozó blokkot is.

További programok »

Gazdaság

160 fát ültettek a HAGE telepére

A NAGISZ Csoporthoz tartozó HAGE Zrt. Békéscsaba melletti telephelyén, a társaság környezetvédelmi kezdeményezésének keretében a napokban 160 fát ültettek el a napokban. Az utolsó öt fa telepítése, ünnepélyes keretek közt péntek délelőtt zajlott.
15:00
FEL