A Fidesz-KDNP értékelte a soron kívüli közgyűlést

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden Szarvas Péter soron kívüli ülést hívott össze a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft.-vel kapcsolatban.

Szerdán reggel a Fidesz-KDNP tartott sajtótájékoztatót a soron kívüli ülésről. Hanó Miklós alpolgármester, valamint Herczeg Tamás frakcióvezető-helyettes értékelte a kedden elhangzottakat.

– Úgy gondolom, hogy a soron kívüli közgyűlésen közelebb jutottunk a kérdés megoldásához, ahhoz: hogyan lehet létrehozni egy olyan önkormányzat által felügyelt, fenntartott vállalkozást, amely egyrészt gyorsabban és hatékonyabban, másrészt költségtakarékosabban tud olyan feladatokat ellátni, amelyek a lakosság számára fontosak. El kell készíteni az üzleti tervet, végig kell gondolni tételesen, melyek azok a feladatok, amelyek  benne lesznek a közfeladat-ellátási szerződésben – fejtette ki Herczeg Tamás.

– A nettó félmilliárd forintot meghaladó feladatcsomagnak mintegy 100 millió forintos része az, ami valószínűleg továbbra is vállalkozási keretek között oldható meg. Egyébként ma ebből 170-180 millió forintos rész az, amit nem békéscsabai vállalkozások végeznek – emelte ki a frakcióvezető-helyettes.

Hanó Miklós úgy fogalmazott: az önkormányzat a legjobb megoldásra törekszik, hogy hatékony, gyors, és költségtakarékos módon történjen a feladatok ellátása.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,