A férfiak, apák fontosságát hangsúlyozza egy új helyi klub

2020. június 20. 16:12 | Gyemendi Réka

A férfiak, apák fontosságára hívja fel a figyelmet a szombaton, a Család és KarrierPONT-ban alakult Férfi klub. A lelkes férfiak, akik többségében apukák is, egy magaságyást készítettek el szombaton délelőtt a CsakPONT udvarán.

Herczegné Számel Annamária, a békéscsabai Család és KarrierPONT szakmai vezetője elmondta:  másfél éve indult a CsakPONT működése, és sok programjuk van, ami nőkről, illetve nőknek szól. Ezért arra gondoltak, hogy alapítanak egy olyan klubot, ami férfiakról, férfiaknak szól.

– Az ötlet tavaly már megszületett, de az idei évre forrt ki teljesen. Első körben húsz főt hívtunk meg a klubba, melynek tagjai folyamatosan bővülni fognak. A közösség olyan személyekből áll, akik a városban ismertek és elismertek, véleményem szerint nagy tapasztalattal bírnak, nagyon színesek és sok helyről jöttek – ismertette a szakmai vezető.

A klub tagjai szombaton közösen készítettek el egy magaságyást, amelybe virágokat, növényeket ültetnek a központ tagjai, és a gyermekeket is bevezetik majd az otthon kertészkedés világába.

 

Galéria

 

A klub egyik tagja, Duray Balázs geográfus, a Hatvanezer Fa Egyesület tagja elmondta: a klub tevékenységei arról szólnak, amit ezek a férfiak, apák egyébként is tesznek családjukért, városukért a mindennapokban, lokálpatriótaként, kreatív, gondolkodó emberekként. Úgy fogalmazott: céljuk, hogy egy társadalmi felelősségvállalás keretében kamatoztassák tudásukat, erényeiket.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője is a tagok között van. Ő úgy fogalmazott: az ország több részén alakultak már féfi klubok, így nagy öröm számára, hogy ez most Békéscsabán is létrejött, hiszen ez a kezdeményezés hiánypótló a megyében.  A ügyvezető kiemelte: a klub tagjai kéthetente, havonta egyszer találkoznak majd valamilyen hasznos tevékenység apropóján. Hozzátette: bízik abban, hogy mindannyiuk tudása és kreativitása előnyére válik majd a közösségnek.  

 

 

További programok »

FEL