Betonoztak, festettek a Férfi klub tagjai Békéscsabán

2021. május 29. 12:58 | Csiffáry Zsuzsanna

A Család és KarrierPONT-ban alakult Férfi klub tagjai, ismét karitatív programon vettek részt, betonoztak, illetve egy nagy hinta fatartó szerkezetét festették át. A szombat délelőtti programhoz a Hatvanezer Fa Egyesület vezetősége is csatlakozott.

Herczegné Számel Annamária, a békéscsabai Család és KarrierPONT szakmai vezetője elmondta:  másfél éve indult a CsakPONT működése, és sok programjuk van, amely nőkről, illetve nőknek szól. Arra gondoltak, hogy alapítanak egy olyan klubot is, amely férfiakról, férfiaknak szól.

 

Fotó: Békéscsabai Család és KarrierPONT

 

– A Család és Karrier Pontba leginkább nők járnak, így nagy segítség a Férfi klub számunkra. Amikor egyre többen csatlakoztak a csapatba, szabadabban tudtunk tervezni, mert a kigondolt munkákhoz leginkább férfiak segítségére volt szükségünk. Ilyen például a magaságyás kivitelezése, vagy a betonozás is – fogalmazott  Herczegné Számel Annamária, a Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hozzátette, hogy működésükkel leginkább a karitatív tevékenységek fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

 

Fotó: Békéscsabai Család és KarrierPONT

 

– Most a CsakPONT udvarán látható gyermekjátszó alapozása, betonozása volt a cél, valamint a Hatvanezer Fa Egyesület segítségével faiskolát hozunk létre, és a nagy hinta fatartó szerkezetét festjük át. Célunk az, hogy komfortos, szép környezetben lehessenek azok a családok, akik ide betérnek – egészítette ki Herczeg Tamás. 

– Néhány hónappal ezelőtt megbeszéltük a szervezőkkel, hogy létrehozunk egy hárscsemete-iskolát. A saját faiskolánkból szedtük ki a közel 30 darab fát. A továbbiakban az a tervünk, hogy az idelátogató gyerekekkel közösen gondozzuk ezt az általunk előkészített csemetekertet – erről már Poliák Pál a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke beszélt. 

 

Fotó: Békéscsabai Család és KarrierPONT

 

Fábián Ferenc, az egyik helyi oktatási intézmény képzési koordinátora úgy fogalmazott, hogy ő még viszonylag friss tagja a csapatnak, de igyekszik kreativitásával és szorgalmával hozzájárulni a programokhoz. 

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt az összefogást, amely az Egyensúly AE Egyesület és a Család és Karrier Pont keretében a családokat és a gyerekeket célozza elsősorban. A Család és Karrier Pont udvarán rengeteg fa, magaságyás, virág látható, ezektől nagyon természetközeli ez a környezet. Úgy gondoltam, hogy az itt található madárházba fürjeket hozok, hogy azokat a családok, gyerekek is megnézhessék – mondta el Fábián Ferenc. 

Galéria

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL