A felnőttképzést fejlesztené az iparkamara

Felnőttképzés jövője címmel tartottak konferenciát kedden a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében. A tanácskozáson a kamara érintett vezetői találkoztak a szakképzésben résztvevő cégek szakembereivel. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy tájékozódjanak arról: milyen problémák merülhetnek fel a felnőttképzésben és milyen változtatások kellenének ahhoz, hogy a rendszer hatékonyabban működjön.

 

 

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta: a gazdaság jelenleg nincs megelégedve a felnőttképzéssel, ugyanis az jelenleg nem elégíti ki a munkaerőpiaci keresletet. A cégek nem tudják érvényesíteni a szakképzésre vonatkozó igényeiket, pedig a gazdaság fejlődéséhez jól képzett munkaerőre lenne szükség. A munkaerő-hiány következtében, valamint a meglévő humánerőforrás minőségének fejlesztése érdekében elengedhetetlen a felnőttképzés rugalmasabbá tétele – tette hozzá a szakember.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  a jövőben szeretne aktívabban részt venni  a szakképzésben ezért is indította el országos tanácskozás sorozatát, melynek első állomása Békéscsaba volt – mondta el  a felnőttképzéssel foglalkozó programbizottság vezetője.  Dr. Markovszky György kihangsúlyozta: az öt állomásos rendezvény célja, hogy a különböző vélemények figyelembe vételével olyan rövid és hosszú távú feladatokat fogalmazzanak meg, amelyek hozzájárulhatnának a felnőttképzési rendszer fejlesztéséhez.

Megosztás:

Címke: , , , ,