A Diósgyőr elleni rangadóval folytatja a bajnokságban még nyeretlen Békéscsaba

2021. szeptember 25. 18:20 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán folytatja szereplését a bajnokságban még nyeretlen Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata! Schindler Szabolcs együttese az NB II-ben ötödik helyet elfoglaló Diósgyőri VTK-t fogadja vasárnap!

Pénteken jó hangulatban zajlott a Békéscsaba 1912 Előre edzése, hiszen az előző héten az együttes megszerezte az első győzelmét az idei szezonban. A csapat a Magyar Kupában jutott tovább egyik NB II-es riválisával, a Doroggal szemben. Az elmúlt mérkőzéseken már Mészáros Márk segítette Schindler Szabolcs munkáját, aki nagy lendülettel vágott neki új feladatkörének.

– Részfeladatokat kapok egyelőre, az ellenfelek elemzése a fő profilom. Télen iskolákat végzek majd, ahol megszerzem a licenszeket. Valószínűleg, ahogy egyre jobban belemelegedek és Szabi is látja majd, hogy szakmailag hozzáteszek egyre több feladatot ruház rám – mondta az új másodedző.

 

A Békéscsaba a bajnokságban még nem nyert mérkőzést, 8 forduló után 3 ponttal a 19. helyen áll. A liláknak hétvégén nem lesz egyszerű dolga, hiszen az NB I-ből kieső, rögtön visszajutási álmokat dédelgető Diósgyőr lesz az ellenfele. A DVTK jelenleg az 5. pozíciót foglalja el a tabellán.

– Erős kerettel rendelkezik a Diósgyőr. Többször láttam őket élőben is. Jó csapat, voltak nagyon jó mérkőzései. Inkább azt mondanám, hogy az utóbbi időben jó mérkőzéseik voltak, de volt olyan meccs is amikor szenvedtek, hiszen az NB II nagyon kiegyenlített. A bajnokság kicsit hektikus is, nem tudni, hogy melyik csapatnál mire lehet számítani. Nekünk viszont egy nagyon fontos mérkőzés lesz – fogalmazott Schindler Szabolcs, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője.

A két csapat összesített meccstörténelme rendkívül kiegyenlített. Ha az NB I-es mérkőzéseket vesszük alapul, akkor 29 alkalommal találkoztak: 10 Diósgyőr győzelem, 11 döntetlen és 8 Békéscsaba vereség született. Az NB II-ben viszont már az Előre vezet, hiszen az 8 eddigi találkozásuk alkalmával 4 csabai és 3 borsodi győzelem született az 1 döntetlen mellett.

A Békéscsaba és a Diósgyőr összecsapása vasárnap 17 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban, a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában.

Galéria

További programok »

FEL