A csabai Árpád fürdőben mindent megtettek, hogy összejöjjön a rekord

2023. augusztus 19. 17:33 | Fajó Attila

Vízipisztolycsatát rendeztek szombat délután, egy országos rekordkísérlet részeként a csabai Árpád fürdőben. A 101 éves gyógy- és strandfürdőben az ünnepi hétvégén rendezett családi naphoz kapcsolódóan valósult meg az esemény.

A Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Rekord Egyesület országos kezdeményezésének célja az volt, hogy az ország különböző fürdőiben, egy időben, azaz szombaton délután 2 órától minél többen vízipisztolyozzanak.

Ez maradéktalanul meg is történt az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, ahol több, mint 160 ember lubickolt az önfeledt boldogságban és fröcskölte egymásra a vizet. Az Árpád fürdő az ünnepi hétvégén családi nappal hívogatta látogatóit, amit zene, játékok és egyéb vidám programok színesítettek a rekordkísérlet mellett. 

 

   Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Szarvas Péter polgármester is vízipisztolyt ragadott (fotó: behir.hu)

 

Zsadon Endre a fürdő igazgatója elmondta, hogy az augusztus elsején ünnepelt 101 éves fennállás méltó megkoronázása volt az országosan, mintegy 40 fürdő bekapcsolódásával megrendezett esemény. A csabai fürdő ingyen vízipisztolyokat is biztosított a résztvevők számára, akik a Guiness-rekord kritériumának megfelelően 15 percen át lövöldözték egymást vízzel. 

Hogy végül országosan mi lett a rekordkísérlet eredménye, arról a későbbiekben számolunk be. 

Galéria

További programok »

FEL