A civil bállal vette kezdetét a báli szezon

2022. február 5. 21:58 | Erdei-Kovács Zsolt

Az immár 21. alkalommal megrendezett civil bálnak a Kornélia Étterem adott otthont. A Civil Szervezetek Szövetségének „kedélyjavító” rendezvényén több mint 100 résztvevő tette tiszteletét, akik Békés megye 10 településéről érkeztek.

A házigazdaként említhető Civil Szervezetek Szövetségének elnöke, Gólya Pál elmondta, már a szervezet megalakulásának évében, 22 évvel ezelőtt is megszervezték ezt az eseményt, amelynek a célja az, hogy találkozási lehetőséget biztosítson. Összesen közel 100, egészen pontosan 95 tagszervezetük van, nekik szeretnének alkalmat adni a beszélgetésre, az eszmecserére és természetesen a kikapcsolódásra.

– Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen szép számban összejöttünk, mintegy félszáz tagszervezetünktől több mint százan fogadták el a meghívásunkat – ismertette. Hozzátette, fontos az eredmények, örömök és természetesen a gondok, és természetesen a feladatok megosztása.

A 21. civil bál több mint 100 vendég részvételével zajlott - Fotó: E.K.Zs./behir.hu

A

 

A civil bál díszvendége Herczeg Tamás országgyűlési képviselő volt, akiről tudható, hogy az eltelt évtizedekben számos civil szervezetnek volt aktív tagja. – A civil szervezetek sokféle tevékenységet folytatnak. A komoly munka mellett azonban az is fontos, hogy legyen olyan alkalom, amikor az együttlét, a vidámság kedvéért találkoznak egymással – fogalmazott.

Kiemelte, nem új keletű dologról van szó, hiszen már a Csabai Kaszinó 1842-ben született alapító dokumentumaiban az szerepel, hogy a közös tanulás, olvasás, művelődés mellett a kedélyjavító események szervezése is lényeges. Kitért arra is, hogy ugyan kezdetét vette a báli szezon, de a tudomása szerint a békéscsabai civil bál az első az országban.

Az esemény kizárólag védettségi igazolvány megléte mellett volt látogatható.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Egyedi kiállítás nyílt Gyulán

Az "Irgalmas nővérek" című kiállítás a Nobilitas Anno Alapítvány ötlete nyomán jött létre. Az alapítvány egyik célja, hogy Gyula város helytörténetét, történelmi múltját, illetve nevezetes személyeit ismertesse meg a lakossággal.
2022. december 1. 19:19
FEL