A Cegléd elleni győzelemmel búcsúztatta az évet a Békéscsaba – galériával

2023. november 26. 16:08 | Hidvégi Dávid

Az idei utolsó mérkőzésére készült vasárnap a Békéscsaba 1912 Előre az NB III dél-keleti csoportjában! A listavezető viharsarki együttes a kieső helyen álló Ceglédet fogadta a Kórház utcai stadionban. A két csapat augusztusi meccsén 1-0-ás békéscsabai győzelem született, ezúttal pedig 3–0-ra nyertek a viharsarkiak.

A 4. percben Juhász András futott el a baloldalon, beadásszerű lövését Póser hárította. A mérkőzés első veszélyes helyzetét a lila mezes Békéscsaba alakította ki a 14. percben, amikor Zádori Krisztián és Sármány kényszerítőzött, előbbi pedig kisodródott helyzetben a kapufát találta el. A 16. percben Zádorit ugratták ki a társak, azonban lövését Zima Ádám bravúrral hárította. A 22. percben a vendégek veszélyeztettek: Takács Zsolt lőtte be a labdát az ötös vonal irányába, Hodonicki Márk azonban felszabadított. A 28. percben Mikló Roland beadását követően Sármány fejelt a kapu mellé. A 32. percben Váradi Ádám ütközött a játékostársával, a játékvezető azonban nem állította le a játékot, az ellentámadásból pedig a vendég együttes majdnem gólt szerzett: Papp György lövését Póser hatástalanította. 

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A 40. percben Sármány szalad el a baloldalon és cselezte ki a kapust, majd Zádorihoz passzolt, akinek közeli lövése elakadt a gólvonalon álló védőben, a labda Sármány Kristófhoz pattant vissza, aki kilőtte a bal felső sarkot (1–0). A Cegléd gyorsan egy kontrából próbált egyenlíteni, azonban Annus Árpád távoli lövését Póser Dániel védte. A 44. percben ismét Sármány cselezte be magát a tizenhatoson belülre, azonban lövése a gólvonalon álló Enyedi Péterről szögletre pattant. A 45. percben Váradi ívelte be a labdát, amit Sármány mellé fejelt, így 1–0-s eredménnyel mentek szünetre csapatok.

 

A folytatásban kevesebb helyzet, majd egy gyors Ilyés-dupla

 

A második játékrész első percében a Cegléd rögtön egyenlíthetett volna, azonban Annus Árpád a keresztlécet találta el. Az 52. percben Pintér Norbert próbálkozott távolról, de lövése mellé szállt. Az 56. percben Váradi 18 méteres lövése veszélyesen pattant szögletre az egyik védőről. A 63. percben ismét Sármány próbálkozott, de lövését a kapus kiöklözte. A 74. percben érkezett a békéscsabaiak régóta várt második találata, amikor a csereként beálló Ilyés Tamás szerezte meg első gólját a bajnokságban (2–0). A Csaba két perccel később végleg bebiztosította győzelmét, amikor Zima Ádám kapus hibája után Ilyéshez pattan vissza a labda, aki duplázott és beállította a 3–0-s végeredményt. Az Előre immáron 46 ponttal, hét egység előnnyel vezet a második ESMTK-val szemben, míg a Cegléd maradt a kieső 15. pozícióban.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A mérkőzés után nem ér még véget a szezon a Csaba számára, egészen december 8-ig közös edzések zajlanak, így csak ezek után kapnak majd némi szabadságot játékosok. A harmadosztályban decembertől egészen márciusig, három hónapig lesz téli szünet, a szurkolóknak március első vasárnapjáig kell kibírniuk NB III-as mérkőzés nélkül. A Békéscsaba majd Budapestre látogat a Pénzügyőrhöz, március 3-án. A következő mérkőzés a Kórház utcában március 10-én, vasárnap lesz a Monor ellen.

 

Így látták a csabaiak

 

Ilyés Tamás, játékos: – A mérkőzés nehezen indult, de szerencsére az első félidőben sikerült vezetést szerezni. A második félidőben még kettőt rúgtunk, úgy gondolom, hogy megérdemelt a győzelem.

Csató Sándor, vezetőedző: – A játékosok nem voltak annyira felszabadultak, mint amennyire szerettem volna. Az egyik leggyengébb mérkőzésünk volt ezen az őszön, ettől függetlenül a 3–0-nak örülök. Ami bosszantó, hogy mindig kihagyjuk a helyzeteinket, illetve lehetőséget adunk az ellenfélnek a gólszerzésre, de ma a kapufa velünk volt. Bízok benne, hogy tavasszal ki tudjuk javítani a hibáinkat.

 

Galéria

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL