Drámai győzelem a Pénzügyőr ellen: Az utolsó percben fordított az Előre

2023. augusztus 13. 21:29 | Hidvégi Dávid

Megtartotta veretlenségi sorozatát a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjában, miután a Pénzügyőr csapatát is legyőzte hazai pályán. Ugyan a fővárosi zöld-fehérek az első félidőben egy 30 méteres szabadrúgásból megszerezték a vezetést, Csató Sándor fiai nem adták fel és a második félidő hajrájában megfordították a találkozót.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PÉNZÜGYŐR SE 2–1 (0–1)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 510 néző. Vezette: Nagy Attila László (Tőkés Róbert, Bán Kristóf Patrik)

BÉKÉSCSABA: Póser – Mihály (Komáromi, a szünetben.), Fazekas, Albert, Bora, Kóródi (Mikló, a szünetben) – Zvara (Sármány a szünetben), Futó (Váradi 74.), Pintér – Geiger, Vólent (Ilyés 78.). Vezetőedző: Csató Sándor.

PÉNZÜGYŐR: Steer – Bene (Kiss D. 62.), Balázs, Labát (Nagy B. 23.), Simon – Gajda (Megyeri M. 71.), Stoiacovici, Tóth D. (Karacs 62.) – Tóth K., Farkas (Molnár M. 62.) Bíró. Vezetőedző: Lászka Balázs.

Gólszerzők: Sármány (92.), Albert (95.) ill. Labát (24.)

Kiállítva: Vólent (95.)

Hazai körülmények között folytatódott a bajnokság a Békéscsaba számára, amely a két forduló után 7. helyen álló Pénzügyőr SE együttesét fogadta a Kórház utcai stadionban, az NB III Dél-Keleti csoportjának harmadik fordulójában. Két felvonás után három százszázalékos csapat volt a mezőnyben: a Füzesgyarmat, a Dabas és a Békéscsaba 1912 Előre. A fővárosiak felemás módon teljesítettek az első két fordulóban: idegenben 0-3 arányban legyőzték a BKV Előrét, majd hazai pályán 2-0-ra kikaptak az ESMTK-tól. A MOL Magyar Kupában egyébként mindkét csapat továbbjutott: következő vendégeink az Iváncsát fektették két vállra (2-0), a második fordulóban pedig Bonyhádra utaznak majd. A Békéscsaba Tiszaföldváron aratott 1-2 arányú győzelmet és a sorsolás értelmében augusztus 26-án a Monor csapatát fogadja a Kórház utcai stadionban.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A mérkőzés első helyzetét a hagyományos lila-fehér felszerelésben pályára lépő Békéscsaba alakította ki a 10. percben, amikor Geiger Norbert cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Steer Bence azonban bravúrral hárított. A 12. percben Pintér Norbert lőtt távolról, de nem találta el a kaput. A Békéscsaba a mélységi indítások mellett igyekezett a szélekről is támadásokat indítani, a 15. percben Futó Zsombor bal oldali beadását öklözte el a támadók elől a Pénzügyőr kapusa. A 17. percben Vólent Roland szabálytalankodott az ellenfél tizanhatosán belül, így megkapta az első sárga lapját, ami később meg is bosszulta magát. A 23. percben 30 méterre az Előre kapujától szabadrúgáshoz jutott a vendég együttes. A hazaiak kapusa, Póser Dániel rosszul állította be a sorfalat, így Labát Krisztofer jól helyezett lövéséve védhetetlenül, akadály nélkül talált utat a jobb felső sarokba, amivel megszerezte a vezetést csapatának, 0-1. A 28. percben Geiger bal oldali beadását Pintér fejelte a kapu közepének irányába, Steer magabiztosan fogta a labdát. A 31. percben ismét brillírozott a vendég hálóőr, Pintér 10 méteres lövését szedte ki a bal alsó sarokból. A Pénzügyőr a 42. percben közel volt előnyének megduplázásához, két próbálkozást is Pósernek kellett hatástalanítania. A csapatok 1-0-ás vendég vezetéssel mentek szünetre.


Az utolsó percig küzdött az Előre a győzelem megszerzéséért

Csató Sándor az első félidőben látottak alapján nem lehetett elégedett a helyzetkihasználással, ráadásul hármas cserére szánta el magát, hiszen Zvara Levente, Kóródi Nándor és Mihály Bálint helyére Sármány Kristóf, Mikló Roland és érkezett érkezett. A túloldalon Lászka Balázsnak nem volt oka változtatni. A második félidőt a pasaréti együttes kezdte jobban, ismét közel állt az előnye növeléséhez: az 51. percben Tóth Dávid lövését védte Póser, majd a kipattanót Gajda Márkó közelről fölé lőtte. A csabai cserék jól szálltak be, hiszen a széleken felgyorsult az együttes, azonban nagy helyzetekig nem jutott. A 73. percben Geiger célozta meg a bal felső sarkot, azonban nem találta el a kaput, majd egy minutummal később Pintér lőtt mellé. Csató mester az utolsó két cseréjét is kihasználta, Váradi Ádámot és Ilyés Tamást is beküldte Futó Zsombor és Vólent Roland helyére. A vendég edző is igyekezett változtatni a fáradó, sok esetben taktikai szabálytalanságot elkövető és visszahúzódó csapatán, hiszen még a hajrá előtt kihasználta az öt cserelehetőségét. Karacs Roland, Molnár Milán, Kiss Dávid, Megyeri Milán és Nagy Barnabás is értékes játékperceket kapott.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A hajrában jöttek a csabai lehetőségek. A 88. percben Pintér szabadrúgása megpattant a sorfalon, majd a szögletből berúgott labdát Sármány csúsztatta kapura, de a kísérlete mellé szállt. A támadó a rendes játékidő hosszabbításában már nem hibázott, a 92. percben Sármány Kristóf fejjel egyenlített Geiger bal oldali beadása után, 1-1. A drámai fordulat a végére maradt, a csereként beszálló Komáromi Csongor futott el a jobb oldalon, beadására Albert István érkezett, aki az ötösről a kapuba fejelt, ezzel eldöntve a mérkőzést csapata javára, 2-1. A gólöröm közben a már lecserélt, egyébként is sárga lapos Vólent Roland beszaladt a pályára, amely megmozdulás sárga helyett ezúttal már piros lapot ért. A Békéscsaba a bajnokságban jelenleg a második a helyen áll, miután a szintén hibátlan mérleggel rendelkező Dabasnak jobb a gólkülönbsége.

 

MESTERMÉRLEG

Csató Sándor: – Szerettük volna, ha simább ez a mérkőzés, de a Pénzügyőr nagyon jól játszott és a kapusuk ma egy nagyon jó napot fogott ki, a szabadrúgásuk pedig nagyon jól volt helyezve. Az első félidőben három helyzetünket is védte, talán tompábbak is voltunk. A szünetben éreztem a feszültséget a csapaton, de kértem a játékosokat, hogy nyugodjanak meg, mert jönnek majd a helyzetek, csak koncentráljanak a befejezésekre. Számítottunk arra, hogy a beadások után majd hibáznak, szerencsére a végén sikerült kétszer betalálni.

Lászka Balázs: – Alaposan felkészültünk a Békéscsaba játékából, ezért számítottunk rá, hogy hazai pályán dominál majd. Az első félidőben hellyel-közzel sikerült kontrollálnunk a mérkőzést, a kapusunknak volt két nagy védése is. Egy gyönyörű szabadrúgásgól után vonulhattunk szünetre, ami plusz erőt adott a játékosoknak. Számítottunk arra, hogy a Békéscsaba mindent egy lapra feltéve rohamoz majd. Sajnálom a játékosaimat, hogy a vége így alakult. Nem mondom, hogy igazságos a vereség, de egy jó csapat nyert ma.

 

Galéria

További programok »

FEL