Győzelemmel ünnepelte a bajnokság megnyerését a Békéscsaba 1912 Előre

2024. május 26. 20:14 | Hidvégi Dávid

Az utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjának 30. fordulójában. A hazaiak ellenfele a Vasas FC második együttese volt vasárnap a Kórház utcai Stadionban.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS FC II. 2–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 720 néző Vezette: Dobai János (Dobos D., Szabó R.)
BÉKÉSCSABA: Póser – Kuzma, Bora, Albert (Kovács G., 46) – Hodonicki (Himics, 61.), Pusztai, Tóth, Pintér (Zvara, 61.) Kóródi (Mikló, 70.) – Sármány (Ilyés, 70.), Zádori. Vezetőedző: Csató Sándor
VASAS FC II: Ménesi – Szabó L., Szunyog, Feledy, Márta (Hosszú, 52.) – Szabó B. (Borgula, 82.), Farkas, Varga D. (Barkóczi, 73.), Pócs (Kalmár, 73.) –– Mamusits (Hős, 82.), Rideg. Vezetőedző: László András
Gólszerzők: Zádori (77., 89.) ill. Szabó B. (55.)

A lila mezben játszó Békéscsaba kezdte veszélyesebben a mérkőzést, hiszen már a második percben a vendég kapusnak kellett védenie, amikor Kóródi bal oldali beívelését Zádori fejelte kapura 8 méterről. A Vasas a 8. percben vezetett először végig egy támadást, amikor Mamusits Patrik lövése súrolta a felső lécet. Egy perccel később újra a hazaik támadtak, ismét Kóródi cselezett a baloldalon, majd a beadását Zádori fejelte mellé. A 17. percben Hodonicki Márk közeli lövését Ménesi Edvárd hárította.

A 21. percben Kóródi Nándor ívelte be a labdát a jobb kapufa irányában, de Zádori Krisztián lemaradt a labdáról. A 25. percben Zádori 16 méteres lövését védte a hálóőr. A 39. percben Feledy Balázs csukafejese ment kapu mellé. A 41. percben egy szabadrúgás után Rideg Bálint fejelt mellé. A 44. percben még Tóth Máté lőtt fordulásból kapura, de Ménesi ezt is magabiztosan fogta, így a csapatok 0–0-ás döntetlennel mentek szünetre.

 

A gólok a második félidőben jöttek

A szünetben a sérült Albert István helyére Kovács Gergő érkezett a csabaiak védelmének tengelyébe. Békéscsaba a 49. percben veszélyeztetett először a második félidőben, előbb Pintér, majd Zádori lövését védte a vendég kapus. Ugyan a Vasas alakította ki a kevesebb helyzetet mégis vezetést szerzett: az 55. percben egy kapus kirúgás után Mamusits szaladt el a baloldalon, majd passzolta be a labdát a középen üresen érkező Szabó Benjáminhoz, aki közelről a hálóba lőtt, 1–0. Csató Sándor erre kettős cserét hajtott végre: Pintér és Hodoncki helyére Zvara Levente és Himics László érkezett a 61. percben. 

A 62. percben újra a vendégek veszélyeztettek, Mamusits lövését Póser védte. A hazai edző a 70. percben kihasználta utolsó két cseréjét is, hiszen Sármány Kristóf és Kóródi Nándor helyére Ilyés Tamás és Mikló Roland érkezett. A másik oldalon László András Barkóczi Barnabást és Kalmár Dánielt küdte be Varga Donát és Pócs Balázs helyére. A 77. percben szögletet végzett el a Békéscsaba: Tóth Máté ívelte középre a labdát, amire Zádori Krisztián érkezett pontosan és egyenlített csapatának, 1–1. Egy percel később ismét Zádori fejelhetett, de ezúttal nem találta el a kaput.

A 82. percben Borgula Máté és Hős Zsombor érkezett Szabó Benjámin és Mamusits helyére. A Békéscsaba folyamatosan próbált az ellenfél kapuja előtt lenni, de nem jött az újabb gól. A 89. percben Zádorinak sikerült kihasználni egy védelmi hibát, így egyedül vezethette rá a labdát a kapusra, majd lőtt a hálóba és nyerte meg a mérkőzést a Békéscsabának, 2–1. Zádorinak ez volt a 20. gólja az idényben, amivel holtversenyben az ESMTK csatárával, Wirth Dániellel osztozkodik a gólkirályi címen. A találkozó után a békéscsabai játékosok, a stáb és a klubvezetés átvette a bajnoki címért járó érmeket és serleget. 

A feljutás a június 2-i és 9-i rájátszáson dől el. A sorsolást kedden tartja a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Békéscsaba a másik három csoport győztese közül a Putnokot, a Tatabányát és a Szentlőrincet kaphatja.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL