Labdarúgás: Kifárasztotta, majd kiütötte ellenfelét a Békéscsaba

2024. március 10. 17:25 | Hidvégi Dávid

Könnyed 5–1-es győzelmet aratott a Monor ellen a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában vasárnap délután. A Pest vármegyei csapat sokáig jól tartotta magát, de végül az Előre kihasználta az emberelőnyét.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MONOR SE 5–1 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 430 néző. Vezette: Ujhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
BÉKÉSCSABA: Póser – Kovács G. (Himics 69.), Albert, Bora – Komáromi (Kuzma 69.), Farkas M., Tóth M. (Pintér 61.), Pusztai (Zvara 81.), Mikló – Zádori, Hulicsár (Sármány 61.). Vezetőedző: Csató Sándor.
MONOR: Bozsó – Agóts (Papp Gy., 73.), Majzik, Szabó B., Kocsis – Puskás, Rácz (Fekete A., 83.) – Farkas Á., Markó, Juhász Zs. – Horváth L. Asszisztensedző: Halgas István.

Gólszerzők: Albert (35.), Pintér (71., 82.), Zádori (87.), Sármány (92.), ill. Juhász Zs. (38.).

Kiállítva: Papp Gy. (77.).

A Békéscsaba az NB III dél-keleti csoportjának listavezetőjeként várta a Monor elleni meccset, hiszen 49 ponttal állt a bajnokság élén. A Pest vármegyei csapat ezzel szemben 26 egységgel a 8. helyen volt. A csabaiaknál Vólent Roland és Hodonicki Márk eltiltás miatt hiányzott, míg Fazekas Lóránt és Mihály Bálint sérülés miatt nem lehetett a csapattal.

A 9. percig kellett várni az első helyzetig, amikor Komáromi Csongor beadását Albert István fejelte ötméterről mellé. Egy perccel később Pusztai András szerzett labdát, majd cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de tízméteres lövése a bal kapufa mellé szállt. A 12. percben Tóth Máté szögletét Zádori Krisztián fejelte kapura, amit a vendég hálóőr, Bozsó Antal öklözött ki. A 16. percben Mikló beadását Zádori fejelte középre, majd két perccel később Pusztai távoli lövését fogta a kapus. A 22. percben közel állt a vezetéshez a Békéscsaba, amikor Tóth szabadrúgása után Bora lövése Hulicsár Máté elé pattant, aki a jobb kapufát találta el. A 25. percben Tóth közeli lövése szögletre pattant.

A 36. percben megtört a jég, egy jobb oldali szöglet után a másik oldalon álló Pusztaihoz került a labda, akinek beadását Albert István közelről a kapuba fejelte, ezzel megszerezve a vezetést a Békéscsabának, 1–0. A hazaiak nem sokáig örülhettek a vezetésnek, a 38. percben Farkas Ádám baloldali szabadrúgása után Juhász Zsombor fejjel egyenlített, 1–1.

 

Jobban bírta erővel a Békéscsaba

 

A második félidő kevés helyzettel indult, a 67. percben Mikló beadását követően Zádori Krisztián sarkazott kapura, de Bozsó könnyedén fogta a labdát. A 71. percben Bora György adta be a labdát, amire a csereként beálló Pintér Norbert érkezett, 2–1. A 77. percben a csereként beálló Papp György nyújtott lábbal szabálytalankodott Bora Györggyel szemben, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A 83. percben kihasználta az emberelőnyt a Békéscsaba: Zádori indította a nemrég beállt Sármány Kristófot, akinek jobboldali beadására Pintér érkezett pontosan, 3–1. A 86. percben Mikló jobboldali szögletét Zádori Krisztián fejelte be a kapuba, 4–1. Az Előre a 92. percben állította be a végeredményt, amikor Sármány Kristóf is betalált, 5–1. Csató Sándor csapata már 52 ponttal vezeti a bajnokságot, legközelebb pedig március 17-én lép pályára a Kecskemét II. otthonában.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Csató Sándor: – Az első perctől azt kértük, hogy menjünk rájuk, próbáljunk meg helyzeteket és olyan szituációkat kialakítani, amikből gólt tudunk szerezni, de vagy a kapufa mentette meg őket vagy a kapus védett vagy pedig nem voltunk pontosak. Hozzá kell tennem, hogy az ellenfelünk az első félidőben nagyon jól játszott, nagyon kulturáltan futballozott, jól hozta ki a labdát, emellett labdabiztos is volt, így meggyűlt a bajunk vele. Kicsit bosszús voltam, hogy egyből a vezetés után egyenlíteni tudtak, de a második félidőben rendeztük a sorainkat és így sikerült nyernünk.

Halgas István: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy a Békéscsaba ebben az osztályban egy másik kategóriát képvisel, ettől függetlenül próbáltunk egy stabil védekezésből építkezni. Igyekeztünk labdát is birtokolni, az első félidőben ki tudtunk egyszer-kétszer jönni, ami veszélyt jelentett, de azt is reálisan kell látni, hogy a Békéscsabának ott is voltak helyzetei. A második félidőben próbáltuk stabilan tartani az ellenfelet, de végül belehibáztunk.

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
16:23
FEL