Egyelőre nem kérdés a Békéscsaba 1912 Előre első helye

2024. január 1. 08:32 | Hidvégi Dávid

Magabiztosan vezeti a labdarúgó NB III dél-keleti csoportját a Békéscsaba 1912 Előre. Csató Sándor együttese ősszel 17 mérkőzésen 46 pontot gyűjtött össze és csupán egyetlen vereséget szenvedett.

Az együttes az NB II-es kiesést követően a harmadosztály dél-keleti csoportjában kezdte az idei szezont. Az Előre a nyitó fordulóban a Hódmezővásárhely gárdáját fogadta hazai pályán, és 3-1-re győzött. A csapat összesen 17 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 győzelmet aratott, 1 döntetlent játszott, 1 találkozót pedig elveszített. A Békéscsaba a Magyar Kupából már kiesett.

– Úgy terveztük, hogy elsőként szeretnénk fordulni télen és a bajnokság végén is elsők szeretnénk lenni. Eddig úgy alakul minden, ahogy szeretnénk – mondta a csapat támadója, Ilyés Tamás.

Az Előre 46 ponttal, hét egység előnnyel vezet a második ESMTK-val szemben a tavaszi folytatás előtt. Az együttes célja, hogy a csoport megnyerését követően kiharcolja a feljutást a másodosztályba.

– Felkészülés január elején kezdődik, addig rendbe kell lennie mindennek. Az őszi első helynek örülök, amikor nyáron elkezdtük a munkát, akkor azt beszéltük, hogy meg kell tanulnunk nyerni. Most tizenötöt nyertünk, úgyhogy valamilyen szinten jó úton járunk, de nem szabad megállnunk – fogalmazott Csató Sándor vezetőedző.

A harmadosztályban jelenleg még tart a három hónapos téli szünet. A Békéscsaba legközelebb március 3-án lép pályára a 9. helyen álló Pénzügyőr otthonában. Az együttes március 10-én az 5. pozíciót elfoglaló Monor ellen játssza első hazai mérkőzését 2024-ben.

További programok »

FEL