Bravúr a kis Fradi ellen – Hazai pályán győzött az Előre a bajnokságban

2022. november 13. 17:32 | Hidvégi Dávid

Újabb nehéz mérkőzés várt a labdarúgó NB II osztályozó, 18. helyén álló Békéscsaba 1912 Előre számára, ugyanis a tabella 6. helyén, közvetlenül az élboly mögött tanyázó Soroksár SC-t fogadta hazai pályán a 17. fordulóban. Brlázs Gábor együttese már az első félidő elején vezetést szerzett és végül magabiztosan nyerte a találkozót a Ferencváros fiókcsapatának számító fővárosiak ellen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOROKSÁR SC 3–1 (2–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion. Vezette: Horvát Tibor (Szécsényi István, Szalai Dániel)
SOROKSÁR: Holczer – Króner, Kékesi, Valencsik, Csontos – Haris (Hajdú, 7.), Hudák – Halmai (Köböl, 46.), Lőrinczy (Erdélyi, 85.), Lisztes (Redzic, 46.), – Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter
BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás G. (Váradi, 81.), Fazekas L., Bora, Farkas M. (Szabó Cs., 41.), Mikló (Hodonicki, 61.) – Zvara, Kitl M., Horváth P. – Czékus (Talpalló, 61.), Ilyés. (Hamed, 61.). Vezetőedző: Brlázs Gábor
Gólszerzők: Ilyés (22.), Czékus (23.), Váradi (82.) ill. Redzic (49.)

A Soroksárban több korábbi ferencvárosi játékos, illetve jelenleg is az FTC-től kölcsönben lévő labdarúgó kapott lehetőséget kezdőcsapatban. A mérkőzés első helyzetét a lila mezben pályára lépő Békéscsaba alakította ki, amikor Ilyés lőtt a jobb kapufa mellé a 10. percben.

A 18. percben Mikló Roland cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ahol a gyengébbik, jobb lábával mellé lőtt. A 22. percben már sikerrel vezette végig támadását a hazai együttes, Ilyés Tamás két csel után kilőtte a bal alsó sarkot. Az Előre egy perccel később megduplázta előnyét: Czékus Ádám lecsapott egy röviden hazagurított labdára és a kapust kicselezve a hálóba lőtt.

A 27. percben majdnem megszerezte harmadik gólját a Békéscsaba, de Holczer Ádám bravúrral védte Puskás Gábor lövését. A 31. percben Kitl Miklós kapás lövése ment mellé. A Soroksár legnagyobb helyzetéig 42 percet kellett várni: egy szöglet után a kipattanó labdát Hudák Martin lőtte a kapufára, majd az onnan visszajövő labdát Lőrinczy Attila tette ismét kapura, de Krnács Richárd óriásit védett. A 45. percben Csontos Dominik lőtt kapásból éppen kapu fölé.

A második játékrészt a Soroksár kezdte jobban, érződött Farkas Márk hiánya a csabai védelemből, akit még a 42. percben kellett lecserélni egy sérülés miatt. Lipcsei Péter a szünetben hármas cserével próbálta felrázni a csapatát, amely húzása bejött, hiszen a 49. percben az egyik csere Damir Redzic szépített. Az 52. percben Lovrencsics Balázs lövését hárította bravúrral a csabai kapus. Az 54. percben Lőrinczy próbálkozott, de nem talált kaput.

A 81. percben Brlázs Gábor pályára küldte Puskás helyén Váradi Ádámot, aki első labdaérintéséből kilőtte a jobb felső sarkot, ezzel eldöntve a mérkőzést és a három pont kérdését. A 88. percben ismét Holczer mentette meg csapatát a bekapott góltól, Kitl lövését öklözte ki. A 91. percben Krnács is védett még egyet, amikor Lovrencsics fejelt kapura.

A Békéscsaba a győzelmével maradt a 18. helyen, de a játék képe alapján bizakodva várhatja a válogatott szünet utáni időszakot. A lilák legközelebb a 16. helyezett Tiszakécske otthonában lépnek pályára november 27-én.

További programok »

Sport

Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.
2023. február 4. 21:01
FEL