A BMKK közel 300 ágyon látja majd el a lélegeztetésre szoruló betegeket

2020. április 10. 16:17 | behir

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 2019-nCoV okozta fertőzéssel érintett a területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására jelölte ki a Békés Megyei Központi Kórházat. Az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedések számának növekedésére tekintettel a miniszteri utasításoknak megfelelően a Békés Megyei Központi Kórház a napi betegellátás mellett készül a tömeges megbetegedések időszakára is.

A Békés Megyei Központi Kórház ennek megfelelően közel 300 ágyon biztosítja majd a lélegeztetésre szoruló betegek ellátását, ezen felül összességében több mint 1000 ágyon a koronavírussal fertőzött betegek gyógykezelését – írja közleményében dr. Becsei László, a kórház főigazgató főorvosa.

A Békés Megyei Központi Kórház öt telephelyen működik és a fertőzött betegek ellátásán kívül a nem fertőzött betegek napi gyógykezelését is biztosítja. Tekintettel erre, a biztonságos betegellátás érdekében az intézmény telephelyei közötti feladatmegosztás szükséges. Annak érdekében, hogy a fertőzött betegeket koncentráltan, a nem fertőzött betegektől elkülönítetten tudjuk kezelni, költözési ütemtervet szükséges készíteni.

Amennyiben a járványügyi helyzet a jövőben ezt megköveteli az intézmény a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházában a fenti feladatellátását haladéktalanul megkezdi. Ezen időpontig a Békés Megyei Központi Kórház valamennyi telephelyén a betegellátás a veszélyhelyzet alatt kialakított rendnek megfelelően változatlanul biztosított.

 

További programok »

FEL