A balassis lányok már biztos nem hervadnak el

2018. április 2. 16:19 | behir.hu

Idén sem kímélték a lányokat a Balassi táncegyüttes legényei, akik a hagyományok jegyében egy-egy vödör vízzel indultak locsolkodni. Frissítő hidegzuhany, női sikolyok – igazi tavaszi hangulat húsvét hétfőjén.

 

Szinte minden feltétel adott volt a tökéletes húsvéti locsolkodáshoz hétfőn. A fel-feltámadó szél sem szegte az ünneplőbe öltözött legények kedvét, szekérre pattantak és meg sem áltak a lányos házakig, ahol aztán teletöltötték vödreiket és sikongatások közepedte borították rá még az utolsó csepp vizet is a hajadonokra.

 

Locsolkodni indulnak a Balassi Táncegyüttes tagjai. Fotó: Ujházi György

 

Locsolkodni indulnak a Balassi Táncegyüttes tagjai. Fotó: Ujházi György

 

 

 

A Balassi Néptáncegyüttes hosszú évtizedek óta ápolja locsolkodás hagyományát. Ifj. Mlinár Pál, az együttes művészeti vezetője a behir.hu kérdésére fontos kötelességnek nevezte a hagyományápolást, ugyanakkor azt is elárulta,

– A locsolkodás mára inkább csak egy indok vagy egy segítő eszköz ahhoz, hogy együtt tudjuk tölteni barátokkal, ismerősökkel, rég nem látott rokonokkal egy kis időt. Hogy ezt vödör vízzel, felöltözve, lovaskocsin, vagy nyakkendővel, biciklin, kölnivel a kezünkben tesszük, az gyakorlatilag mindegy – vélte a művészeti vezető.

Ha kíváncsiak arra, milyen volt a locsolkodó legények fogadtatása, tartsanak ma este a 7.TV-vel és nézzék Híradónkat 19 órakor!

Locsolkodnak a Balassi Táncegyüttes tagjai. Fotó: Ujházi György

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL