Aki nem lép egyszerre

2017. június 7. 17:31 | Knyihár Mihály

Népviseletbe öltözött óvodások lepték el Békéscsaba főterét, a város szinte összes óvodájából eljöttek és táncoltak a kicsik, az „Aki nem lép egyszerre” néptáncprogram zenés- táncos évzáróján.

Zenére vonultak be Békéscsaba főterére a néptáncos ovisok, akik nem csak népviseletüket, hanem tánctudásukat is megmutatták az érdeklődőknek. A legkisebbek mellett a Hétpróbás Néptánciskola növendékei is megmutatták tudásukat, az óvódások között kanásztáncot jártak.

A gyerekek egész évben élvezettel vesznek részt a direkt nekik szánt néptáncórákon. A ifj Mlinár Pál Hétpróbás Néptánciskola művészeti vezetője elmondta, fontos, hogy a kicsik játékosan tanulják meg az alapokat és élvezzék, amit csinálnak. Úgy fogalmazott, az egészet úgy fogják fel, hogy játszanak, és valóban játszanak is, de a játék közben, finom kis praktikákkal, az óvodapedagógusok bele-bele csennek egy-két mozdulatot, motívumot, egy-két alaplépést és észre sem veszik a gyerekek, hogy tulajdon képen, már táncolnak. Az ovisok azt gondolják, hogy még mindig játszanak, és ez így van rendjén, hiszen abban a korban elengedhetetlen, hogy játéknak fogják fel az egészet.

Békéscsaba polgármestere úgy véli, a város kultúrájához szorosan kapcsolódik a néptánc, amit nem lehet elég korán elkezdeni. Szarvas Péter hozzátette: a néptánc csak előnyökkel jár, javítja a mozgáskultúrát, a hallást, a ritmusérzéket, már fiatalon kialakítja a kultúra szeretetét, magáról a programról elmondta: -Sikeres a csabai óvodákban, így folytatni foglyuk természetesen, az elkövetkező időszakban is. Aki itt volt, ebben a nagy zsivajban Békéscsaba főterén, az láthatta, hogy a kicsik és a nagyok is szívvel lélekkel táncoltak, bemutatták azt, hogy az idei évben mit tanultak az óvodákban.

A szeretetteljes környezet, a gyerekek fejlődése, a békéscsabai óvodákban biztosított – tette hozzá a városvezető.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL