600 millió forintból épülhet sportkomplexum Vésztőn - videóval

2017. július 3. 19:17 | Kovács Dávid

600 millió forint támogatást kapott Vésztő a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A felhívások kedvezményezettjei többek közt az önkormányzatok, az egyházak és a civil szervezetek voltak. Az elnyert forrást a város egy multifunkciós sportkomplexum építésére használja fel.

Nemrégiben jelentette be Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban harminckét Békés megyei projektről hoztak támogató döntést több mint 3,5 milliárd forint értékben.

A Békés megyére jutó források lényegesen magasabbak a fejlettebb nyugat-magyarországi megyékhez képest, országosan a negyedik legnagyobb fejlesztési forrással rendelkezik megyénk – tette hozzá az elnök. A felhívások egyik kedvezményezettje Vésztő. A település 600 millió forintot fordíthat a város központjában régóta üresen álló terület hasznosítására.

 

 

- A most elnyert támogatással két jelentős dolog is megvalósulhat a város életében: az elhagyatott, üres terület rehabilitációja mellett egy multifunkcionális sportkomplexummal gazdagodik a város, amely az iskolák és a város sportéletében is meghatározó szerepet tölthet be – emelte ki Molnár Sándor polgármester.

Az általános iskola sportcsarnokát kivéve a város nem rendelkezik fedett sportterülettel, így nagy igény van egy ilyen épületre. A létesítményre még 2002-ben készültek el az első tervek, azóta próbálnak forrást találni rá – árulta el a polgármester. A tervek szerint a most elnyert összeggel 2019 közepére felépülhet a város sportéletét kiszolgáló új csarnok.

További programok »

Sport

Békés megyeiek is ringbe szállnak a kick-box vb-n

Hosszú kihagyás után a 2021-es év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyére kerül sor az olaszországi Jesolóban. A népszerű tengerparti üdülőváros ad otthont a WAKO kick-box világszövetség világbajnokságának, amelyben minden szabályrendszer képviselői megküzdenek majd a világbajnoki címekért.
2021. október 18. 16:35
FEL