54 nap után játszik újra tétmeccset a Békéscsabai KK: a Nyíregyháza az ellenfél

2020. december 17. 16:57 | Hidvégi Dávid

54 nap után játszik újra tétmérkőzést Békéscsabai Kosárlabda Klub. A piros-fehérek pénteken a Nyíregyháza ellen lépnek pályára idegenben az NB II keleti csoportjában. A rangadó mindkét csapatnak fontos, hiszen a bajnokság végén akár a feljutásról is dönthet.

Újra teljes kerettel készül a Békéscsabai KK az Evangélikus Sportcsarnokban. Az együttes nehéz heteken van túl, hiszen több játékosa is megfertőződött a koronavírussal, vagy közvetlenül érintkezett igazoltan fertőzött személlyel. A játékosok már várják, hogy október 25-e után újra parkettára lépjenek, ráadásul a közvetlen riválisuk, a Nyíregyháza lesz az ellenfelük.

– Rég láttuk már őket, úgy tudom egy új, komolyabb igazolásuk van. Tavaly jó meccseket játszottunk velük, itthon meg is vertük őket egy ponttal. Bízom benne, hogy jól jövünk ki ebből a találkozóból és sikerül velük felvenni a kesztyűt idegenben is – mondta a csapat játékosa Gura Norbert, aki utánpótlás-edzőként is tevékenykedik a klubnál.

A csabai kosarasok nagy reményekkel kezdték el a 2020/21-es bajnoki szezont, hiszen továbbra is céljuk a feljutás az NB I/B-be. A Békéscsaba a bajnokságban eddig csupán 3 mérkőzést játszott le, amelyből kettőt megnyert, egyet elveszített. A piros-fehéreknek most sem lesz könnyű dolguk, hiszen a nyírségiek 6 győzelemmel még veretlenül vezetik az NB II keleti csoportját.

 

 

– Szeretném, hogy a védekezésünk összeálljon. A támadással nem szokott gondunk lenni, de sajnos az állóképességünk még nem az igazi, így akik 30-35 percet szoktak játszani azok most biztosan nem tudnak annyit. Jobban kell majd rotálnom a csapatot, de ezért vagyunk tizenketten a keretben. Most mindenki megmutathatja, hogy mennyire lehet rá számítani, úgyhogy bizakodó vagyok – fogalmazott a vezetőedző, Jancsika Árpád. Hozzátette: a két ünnep között sem állnak le az edzésekkel, hiszen van mit bepótolniuk a kényszerpihenő után. 

A két csapat mérkőzése pénteken este fél 8-kor kezdődik Nyíregyházán, a Bánki Donát Műszaki Középiskola sportcsarnokában.

További programok »

FEL