518 kilométer a futásért

Tizenegy nap alatt negyvennégy települést érint Tóth László, Békéscsaba futónagykövete.

Negyvennégy település, tizenegy nap és 518 kilométer. Ez a feladat várja Tóth Lászlót, Békéscsaba egyik futónagykövetét, aki harmadik alkalommal vág neki a megye futásnak. A mozgást, a futást népszerűsítő kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a másfél hét alatt.

Tóth László először 2014-ben szervezte meg a megye futást, tavaly pedig már 36 Békés megyei települést érintett és összesen 487 kilométer volt az össztáv. Azt mondja: minden helyszínen kedvesen fogadták. 2015-ben mintegy ezerháromszázan csatlakoztak rövidebb-hosszabb távon a kezdeményezéshez. A másfél hetes rendezvény célja, hogy a futást népszerűsítsék.

– A kezdeményezés abból az ötletből indult, hogy jó lenne egy olyan futást véghez vinni, ami nem a jótékonyságról és nem a versenyről szól, hanem a futást reklámoznánk. Így jött a gondolat, hogy bevonjuk az egész megyét, mivel Békéscsaba amúgy is egy olyan hely, ahol nagyon sokan futnak. Úgy gondoltam, a megye számos pontját érintve csináljunk egy kampányt a futásnak – idézte fel a kezdeteket Tóth László.

A 3. megye futás fővédnöke, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke azt mondta: azért is fontos a kezdeményezés, mert a megye településeinek több mint felét érinti az útvonal, így sok fiatalt lehet bevonni a programba.
– A megyei önkormányzat egyik küldetése, hogy elősegítse ezeket a találkozásokat, a gyermekek akár testnevelés óra keretében találkozzanak a futónagykövettel, együtt fussanak vele egy távot, mert ez a személyes élmény talán a legfontosabb – hangsúlyozta Zalai Mihály.

A megye futás kezdő- és végpontja is Békéscsaba lesz, Tóth László jövő héten, szerdán 9 órakor rajtol a Szent István térről, és másfél hét múlva ugyanide érkezik vissza.

– Ez a tizenegy napos esemény felhívja a figyelmet a folyamatos testedzésre, a mozgás jelentőségére, a futás hasznosságára és nagyon remélem, hogy nagyon sok békéscsabai fiatal, középkorú vagy idősebb korosztályhoz tartozó fog csatlakozni a futáshoz – emelte ki Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere.

A több mint 500 kilométeres távon bárki bekapcsolódhat, aki kedvet érez magában a mozgáshoz. A részletes programot és, hogy mikor merre jár a futónagykövet és csapata, itt is megtalálhatják az érdeklődők. A rendezvény kiemelt médiapartnere a Békéscsabai Médiacentrum, a másfél hetes körút legfontosabb történéseiről folyamatosan beszámolunk majd.

Megosztás:

Címke: ,