50 fiatal csapott össze a Tréning Centerben

2024. április 16. 14:28 | Csiffáry Zsuzsanna

A tanulásban akadályozott diákoknak szerveztek országos labdarúgó versenyt. A kedd délelőtti elődöntőt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat támogatásával, amelyen hat csapat mérhette össze erejét és technikai felkészültségét.

Kedden délelőtt a tanulásban akadályozott diákok labdarúgó országos elődöntőjét szervezték meg a Tréning Centerben. Mihályi István, a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetségének a titkára arról tájékoztatott, hogy Magyarországon 20 helyen zajlottak fordulók, ami óriási lehetőség a gyerekeknek. 

A hivatalos összecsapás előtt Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere köszöntötte az ifjú sportolókat. Kiemelte, hogy a két műfüves pálya állandó használatban van, hiszen a városi bajnokságban közel 70 csapat focizik, többek közt ezen a helyszínen is. Mint mondta, örül annak, hogy az országnak van egy jó válogatottja, és minden jelenlévő tehetségnek sok sikert kívánt. 

 

Kép: Behir.hu

 

– A keddi országos elődöntő a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetségének szervezésében, illetve a város támogatásával valósulhatott meg. A főszervező a FODISZ, azaz a Fogyatékosok Országos Diák és Sportszövetsége. A bajnokságban minden régióban összemérik erejüket a hallgatók. Fontos ez, hiszen sok gyerek még Békéscsabát sem hagyta el, és a sportesemény által más városból érkező diákokkal is találkozhatnak, ismerkedhetnek. Cél, hogy bejussunk a pénteki, budapesti, országos elődöntőbe – fogalmazott a behir.hu-nak Mihályi István. 

A sportszervezet titkára kiemelte a sport jelentőségét. Hivatkozott Ernest Hemingway mondatára: "A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít."

A keddi összecsapáson Szeged, Gyula, Hódmezővásárhely, Magyarbánhegyes, Dunavecse lépett a műfüves pályára.  

 

Galéria

 

További programok »

FEL