400 adag ételt osztottak szét

2017. január 23. 08:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Ételt osztott pénteken délben a Városfejlesztési Kft. a Csaba Parkkal közösen. A város Szociálpolitikai Osztályának segítségével 400 rászoruló családon segítettek, akik a főtérről ételhordóban vihették haza az ebédet.

Sorra érkeztek a levélben értesítettek a Szent István térre pénteken, ahol bográcsgulyás, kenyér és alma várta őket. Az összesen 400 adag meleg ételt a CsabaParkkal közösen a Városfejlesztési Kft. biztosította.

– A Békéscsabai Városfejlesztési Kft számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, hiszen Békéscsabáért dolgozunk. Békéscsaba fejlődéséért hozott minket létre az önkormányzatnak a közgyűlése. Ezért rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy a saját módszereinkkel, a saját eszközeinkkel tudjunk a rászoruló embereknek segíteni, ezekben a hideg kellemetlen napokban. – mondta el Dr. Sódar Anita, Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

Herczeg Tamás elmondta: az elmúlt időszakban a város több pontján, több szervezet is segítséget nyújtott a rászorulóknak. A tanácsnok hozzátette: az idei tapasztalatok alapján fontos, hogy a segítséget nyújtók is figyeljenek egymásra, hogy a lehetőségekhez képest a legjobban tudjanak segíteni.

– Fogom kezdeményezni, hogy ősszel legyen egy koordináció, legyen egy megbeszélés arra nézvést, hogy valóban azok a civil szervezetek, intézmények, önkormányzat, vállalkozók – ilyenek is szép számmal vannak, akik ételosztást –ebben az időszakban, ebben a téli időszakban szerveztek, hogy gyűljünk össze és valahogy szórjuk szét időben ezeket a jótékonysági akciókat. – tájékoztatott a tanácsnok.

Hozzátette, így a segítségben is kialakítható lenne egy viszonylagos rendszeresség.

FEL