2021 tavaszán indulhat a 2,3 milliárd forintos járdafelújítás Békéscsabán

2020. november 12. 16:01 | Papp Ádám Sándor

Nagy volumenű járdafejlesztés és építés indulhat el hamarosan Békéscsabán – közölte a térség országgyűlési képviselője csütörtökön. Herczeg Tamás kiemelte, hogy a Magyar Közlönyben már megjelent, hogy a magyar kormány 2,3 milliárd forintos támogatásából mintegy 180 utcában újulhat meg a járdák burkolata a békési megyeszékhelyen

A tervek szerint 2021 tavaszán kezdődhet el a mintegy 180 utcát érintő járdafelújítási és építési program, amelyre 2,3 milliárdos kormányzati forrás érkezik – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás a behir.hu és a 7.TV megkeresésére kiemelte, hogy a járdák mintegy 80 kilométer hosszan kapnak új burkolatot.

– Sok olyan járda van Békéscsabán, amelyen nehéz közlekedni. Ezért a kormányzatot kerestem meg azzal a szándékkal, hogy egy nagy járdafelújítási és -építési programot hajthassunk végre a megyeszékhelyen, amely nem szerelepelt sem a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program, sem a Modern Városok Program fejlesztései között. Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a város 2,3 milliárd forint fölötti összeget kap, főként a burkolatok javítására – emelte ki az országgyűlési képviselő. 

Jaminában több helyszínen valósulhat meg járdafelújítás a közeljövőben. Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő kérdésünkre elárulta, hogy választókerületében több olyan járdaszakasz van, amely balesetveszélyes. Mint mondta: fontos a megfelelő minőségű járdaburkolat, ezért a 2020-as képviselői keretének mintegy háromnegyed részét járdafelújítási tervek elkészítésére fordította. 

– Jaminában, de akár a választókerületemben is számtalan olyan utca van, ahol több évtizede nem történt felújítás. Elég, ha csak a Veres Péter utcán szétnézünk. Vannak olyan járdák, amelyeken egy babakocsit sem lehet tisztességesen eltolni, tehát az itt élőknek jogos az elvárása, hogy ezeket a járdákat rendbe tegyük. Ezért fontos és nagy lépés az, hogy Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a magyar kormány odaítélte a város számára a jelentős összeget – emelte ki a képviselő. 

 

Eddig 12 133 négyzetméternyi területre készült el terv az alábbi 22 utcában, utcaszakaszon:

Móricz Zsigmond utca páros oldala, Ligeti sor, Bankó András utca páratlan oldala, Aulich utca páratlan oldala (Urszinyi u. – Árpád sor), Fényesi út páros oldala (vasúti átjáró – buszfordulóig), Kisfényesi út, Arany János utca páratlan oldala, Pátkai Ervin utca 2-12. előtt, Áchim utca, Zsíros utca, Baross utca páros oldal (18. sz. – Szarvasi út között), Szent László utca páros oldala, Lipták András utca (Szent Imre – Szabolcs utca), Zöldfa utca, Lachner utca páros, Pozsonyi utca páros (Franklin utca – Tavasz utca), Pozsonyi utca páratlan (Tavasz utca – Bacsányi utca), Pozsonyi utca páros (Bacsányi utca – Tompa utca), Tavasz utca páros oldal, Tavasz utca páratlan oldal, Báthory utca páratlan (Franklin utca – Tompa utca), Lajta utca páratlan (Kereki utca – Gyár utca)

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL