2020 legyen és maradjon az elmúlt 20 év turizmusának fekete éve

2021. január 29. 18:41 | Such Tamás

Az utazási irodák gőzerővel készülnek a 2021-es szezonra. Fábián Mártával, a Békés Tourist Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

„A remény hal meg utoljára…” – kezdi ezzel az örök klasszissal Fábián Márta, a Békés Tourist Kft. ügyvezetője. Hozzáteszi, hogy az utazási szakemberek, a szállodások, a vendéglátósok száz százalékban bíznak a járványhelyzet kedvező alakulásában és gőzerővel készülnek a 2021-es szezonra.

„Kell is a remény – folytatja –, mert ahhoz, hogy az utazásszervezők a főszezoni időszakban jó szállás kondíciókat tudjanak elérni, és ehhez megfelelő repülő-kapacitásokkal rendelkezzenek, már a múlt év őszén, azaz a pandémia kellős közepén meg kellett tenniük. Ez az a kemény háttérmunka, amit az utasok nem látnak, mert ők már ajánlat formájában, kvázi a késztermékkel találkoznak.”

 

A Békés Tourist kirakata – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Csabáról, Csabáról, indulnék tovább... – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Elmondja, hogy több utazásszervező igen kedvező foglalási lehetőséggel, nagyon korrekt fizetési és lemondási kondíciókkal már decemberben megjelentette a 2021-es évre vonatkozó ajánlatait. Jelenleg is lehet foglalni, akár előleg fizetése nélkül, sőt, az utat február végéig minden anyagi kötelezettség nélkül le lehet mondani.

„Már most az a tapasztalatunk – jegyzi meg –, hogy akik eddig is megbíztak bennünk, és a tavalyi évet kényszerűségből kihagyták, már nagyon várják az utazás lehetőségét. Éppen ezért már most szép számban vannak foglalásaink a nyárra vonatkozóan.”

 

A Békés Tourist kirakata – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Jelenleg is lehet foglalni – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzáfűzi, ha a tavaszt el is kell engedni, a nyárban már mindenki bizakodik, persze ehhez a megfelelő beoltottság elengedhetetlen. Utazási szakemberként volt szerencséje bejárni a világot, de sok helyre korábban csak a megfelelő védőoltások felvétele esetén juthatott el.

„Természetesen oltáspárti vagyok. Máskülönben a napokban kerestem meg a régi oltási könyvemet. 2004-ben a sárgaláz elleni oltást kaptam, azonfelül még malária elleni tablettát is be kellett venni. Vállaltam, mert világot szerettem volna látni, valamint ez hozzátartozott a munkámhoz. Egyébként az oltási könyvben a bélyegzőn az Országos Epidemiológiai Központ neve szerepel. Nem ma volt.”

S ahogy kezdte, úgy is zárja: reménykedjünk, hogy csak és kizárólag a 2020-as év legyen és maradjon az elmúlt 20 év turizmusának fekete éve.

 

A Békés Tourist kirakata – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL