144 ezer darab maszkot oszt szét Herczeg Tamás a választókerületében

2021. december 22. 18:19 | Vincze Attila

Az országgyűlési képviselő békéscsabai irodájához érkezett újabb 30 ezer darabos szállítmány apropóján tartott sajtótájékoztatót. Herczeg Tamás választókerülete mind a tíz településének összes háztartása négy-négy darab maszkot kap január közepéig.

Herczeg Tamás szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt néhány hétben 144 ezer darab egyszer használatos egészségügyi maszkot vásárolt meg képviselői jövedelméből. A politikus célja, hogy a Békés megye 1. számú választókerület mind a tíz településén élő összes lakójához eljussanak a maszkok. Mint mondta, minden postaládába négy-négy maszk kerül majd, melyek becsomagolását és terjesztését már megkezdték. Herczeg Tamás kiemelte, hogy előreláthatólag néhány napon belül a választókerület mind a kilenc vidéki településének postaládáiba eljutnak a maszkok, azonban a békéscsabai lakosokhoz valószínűleg csak januárban érkeznek meg. Hangsúlyozta, hogy a mintegy 36 ezer háztartásba önkéntesek és hivatásos terjesztők viszik el az egészségügyi eszközöket. Elhangzott, hogy a maszkokat tartalmazó csomagok elkészítése nagy logisztikai feladat, hiszen azokat egyenként, sterilen kell összerakni. 

– Ahová bejutunk a lépcsőházakba, és ahol postaládákat találnak az önkénteseink, vagy a hivatásos terjesztők, oda tudjuk elhelyezni ezeket a maszkokat. Amennyiben marad még maszk, akkor azt szeretném, hogy valamilyen közösségi célú terjesztéssel kaphassák meg őket az emberek – fogalmazott. 

A képviselő szerint kezd újra hiánycikké válni a maszk, emiatt pedig emelkedik az áruk, ezért gondolta úgy, hogy minden segítség jól jöhet azoknak a lakosoknak, akik közösségi terekbe mennek, a maszkosztás pedig egy pici segítség ahhoz, hogy jobban meg tudják óvni az egészségüket.

 

További programok »

FEL