Választás 2022: A Fidesz bejelentette, kik lesznek az indulók Békés megyében

2022. január 26. 11:39 | Varga Diána

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt országos választmánya szerdai ülése után adta közre, kik indulnak a párt színeiben a 2022-es országgyűlési választáson.

A párt szerdai közleményéből kiderül, hogy a Fidesz ismét a KDNP-vel közösen állít listát mind a 106 egyéni választókerületben - a jelöltek részletes listáját ezen a linken találja. 

De kik indulnak Békésben?

 

Békés megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerület 

A békéscsabai székhelyű 1. számú választókerület indulója Herczeg Tamás, aki 2018 óta képviselő a parlamentben. A szociálpolitikus, népművelő, közösségfejlesztő és tanár végzettségű politikus több mint harminc éve él Békéscsabán, korábban a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyetteseként, valamint öt cikluson át a megyeszékhelyen önkormányzati képviselőjeként dolgozott.

 

Békés megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület

A Békés központú 2. számú választókerületben Dankó Béla méretteti meg magát. A növénytermesztő mérnökként végzett politikus előbb Kondoroson volt önkormányzati képviselő, később négy cikluson át vezette a települést. 2002-ben a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének képviselőjévé választották, emellett több bizottság tagjaként, elnökeként dolgozott. 2010 óta országgyűlési képviselő.

 

Békés megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerület

A gyulai székhellyel rendelkező 3. számú választókerületben Kovács József indul. A belgyógyász, gasztroenterológus, egészségügyi menedzser végzettségű politikus szintén 2010 óta országgyűlési képviselő. Negyven éven át dolgozott a Pándy Kálmán Megyei Kórházban, két évig volt az intézmény általános főigazgató helyettese, majd tíz évig helyettes orvos igazgatója. Több éven át volt önkormányzati képviselő Gyulán, majd a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésében tevékenykedett.

 

Békés megyei 4. sz. országgyűlési egyéni választókerület

Az Orosháza központú 4. számú választókerület fideszes jelöltje Erdős Norbert. A történelemtanár végzettséggel rendelkező politikus 1998-tól 2002-ig Mezőberényben, majd 2002-től Békésen volt önkormányzati képviselő; 2002 és 2010 között országgyűlési képviselő, majd 2011-től a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, 2014-től európai parlamenti képviselő volt. 2020 novembere óta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL