Békéscsabai intézményeket segít védőfelszereléssel Herczeg Tamás

2020. május 13. 12:35 | Gyemendi Réka

A térség országgyűlési képviselője védőfelszereléseket ajánlott fel a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézménynek és a Százszorszép Művészeti Bázisóvodának.

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelenlegi szakaszában is fontos, hogy az egészségügyi alapellátást végző intézményeknek és az óvodáknak rendelkezésükre álljon megfelelő mennyiségű védőfelszerelés. Herczeg Tamás, a Békés megyei 1. számú választókerület országgyűlési képviselője adózott jövedelméből vásárolt védőfelszereléseket (fertőtlenítő szert, védőkesztyűt, és maszkokat), amelyeket szerdán adott át a két intézmény vezetőségének.

Bogár Éva, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója megköszönte az adományt a képviselőnek, valamint Alföldi Károlynak, aki négyhavi bizottsági tagsági tiszteletdját ajánlotta fel erre a célra. Arra is kitért, hogy a védőfelszereléseket az intézmény dolgozóinak, orvosainak, asszisztensegnek adják. 

– Intézményünknél vannak önkormányzati tulajdonú, illetve nem önkormányzati fenntartású orvosi rendelők, ezekre a helyekre juttatjuk el a védőfelszereléseket –  ismertette. 

 

 

Herczeg Tamás elmondta: számos olyan vállalkozó van, aki akár arccal vagy arc nélkül, névvel vagy név nélkül ajánlja fel segítségét ebben az időszakban, így például Alföldi Károly is.

– Az elmúlt hetekben számtalan helyszíent kerestünk fel, hogy adományokkal próbáljunk ebben a nehéz helyzetben segíteni. Ez egy olyan együttműködési akció, amely szerintem nagyon szükséges, hiszen a nem állami fenntartású szervezeteknek szeretnénk segítséget nyújtani. Ide sokféle szervezet tartozik: óvodákba is megyünk, hiszen fontos, hogy a gyermekek is lássák: bizony vannak olyan helyzetek, amikor ezekre az eszközökre szükség van, és fontos tudniuk, hogyan tudnak védekezni – emelte ki Herczeg Tamás.

Hozzátette: habár a COVID-19 vírus a kicsiket fenyegeti a legkevésbé, de történtek extrém esetek is, amikor gyermekek is komolyan megbetegedtek, továbbá vírushordozóként továbbadhatják a fertőzést, akár nagyszüleiknek.

 

 

Kiemelte továbbá az országos tesztelés helyi eredményeit is, amelyek azt mutatják, hogy jelen pillanatban, a reprezentatív adatfelvétel alapján kevesen fertőzöttek, valamint 1% alatt van azoknak a száma, akik már átestek koronavíruson a megyében. Herczeg Tamás elmondása szerint mindez alapot ad a kormánynak arra, hogy fokozatosan enyhítsen a korlátozásokon.

– Számos olyan közösség lesz, amely újra összegyűlhet, zömében nem állami fenntartásúak, tehát számukra még inkább fontosak lesznek ezek a védőfelszerelések. A következő időszakban azokat a civil szerevezeteket keresem meg, amelyek közösségként működnek, és számukra maszkokat, kesztyűket, felület- és légfertőtlenitőszereket juttatunk el – összegzett Herczeg Tamás.

További programok »

FEL