14 gólos siker: Szezonbeli első győzelmét szerezte meg a Békéscsabai Előre NKSE

2021. január 21. 20:45 | Hidvégi Dávid

Közel egy év után nyert először tétmérkőzést az NB I-es Békéscsabai Előre NKSE, miután 39-25-ös sikert aratott az NB II déli csoportjában szereplő Euro-Novex USE ellen. A csabai együttes a fölényes győzelmével jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába.

EURO-NOVEX USE–EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 25–39 (10–19)
Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés. Szászberek, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
ENUSE: Győri, Bakó, Duráczky-Bozsó (kapusok) – Fehér, Dankuly, Rékasi, Bobák, Fundák 3, Kozma 6, Tóth 4, Mészáros, Török 6, Tar, Tutti 3, Besenyei 3. Vezetőedző: Heller Milán
BÉKÉSCSABA: Szabó, Csizmadia (kapusok) – Török Cs. 1, Petika 6, Andróczki 7, Giricz 3, Gyenes 1, Bencsik 1, Török F. 3, Radojevic 3, Iván 3, Kukely A. 6, Csepregi, Bakonyi, Agbaba 6. Vezetőedző: Vida Gergő
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

Az NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE a harmadik fordulóban csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmeihez, míg az NB II-es tápiószelei Euro-Novex USE az NB I/B-s Gödi SE és az NB II-es Füzesabonyi SC ellen jutott a harmadik körbe. A hazai klub történelmet írt, hiszen a fennállása óta először játszhatott tétmeccset egy NB I-es csapat ellen.

A találkozót a fehérmezes Békéscsaba kezdte jobban, rögtön az első akcióból Kukely Anna volt eredményes. A Tápiószele első lövését Szabó Dóra hárította, de a második próbálkozás már utat talált a kapuba Török Petra révén (1-1). Az Előre NKSE-ben Tamara Radojevic is bemutatkozott, aki 4-2-es csabai vezetésnél összeszedte a mérkőzés első kétperces kiállítását. A kékek az első tíz percben még tartották magukat, Tóth Zsófia találatával sikerült egyenlíteniük (5-5). Az Előre Kukely, Giricz Laura és Tena Petika találataival elhúzott három góllal (5-8). A 20. percben még 9-12 volt az állás, de a Békéscsaba olyannyira beindult, hogy látványosan leszakította az ellenfelét. Az Előre a szünetben 9 góllal vezetett (10-19).

 

Az erőviszonyok a második félidőben sem változtak

A második félidő első gólját a hazaiak szerezték meg Török révén, de a viharsarkiak erre két góllal válaszoltak, ami már tízgólos vezetést jelentett (11-21). Csepregi Anita kétperces kiállítása után kisebb lendületet vesztett a Békéscsaba, így az ENUSE egy 3-0-s szériát produkált (14-21). A vendégek tovább dominálták a mérkőzést és a 40. percben már 12 góllal vezettek (18-30). Közel 8 percig gólcsend volt, mígnem Tamara Radojevic betalált egy hétméteresből (18-31). A tápiószeleiek az utolsó tíz percben sem tudtak feljönni, így a Békéscsaba magabiztosan, 14 góllal győzte le a harmadosztályú riválisát (25-39). Vida Gergő együttese ezzel továbbjutott a Magyar Kupában és megszerezte az első győzelmét tétmérkőzésen a 2020/21-es szezonban. A sikerből Andróczki Flóra 7, Tena Petika és Kukely Anna 6-6 góllal vette ki a részét, ráadásul mindegyikőjük 100 százalékos pontosságot tudhat magáénak, hiszen amit kapura dobtak, az be is ment.

A Békéscsaba a bajnokságban még mindig nyeretlen, legközelebb az NB I-ben az Alba Fehérvárral KC-val játszik szerdán 18 órától.

További programok »

Sport

Pepó János az igazi Vasember

Sokakat sarkallhat kalaplengetésre Robert Downey Jr. filmbeli teljesítménye, de Pepó János eredményei láttán még Iron Man is elismerően csettintene. A békéscsabai tűzoltó a közelmúltban Montenegróban, a Blacklake Xtreme Triathlonon ment nagyot, s máris a soron következő Ironman versenyre, a Görögországban, Korfu szigetén rendezendő megmérettetésre készül.
17:14
FEL