"Zúg Március" - a csabai színistúdió műsora zárta a március 15-i programokat

2023. március 16. 07:22 | Kovács Andrea

A Csabai Színistúdió az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kirobbanásának 175. évfordulója tiszteletére külön előadással készült. Zenés műsorukkal március 12-én a romániai Partiumban vendégszerepeltek, majd nemzeti ünnepünk napján délelőtt Muronyban, délután pedig a Csabagyöngye Kulturális Központban adták elő az ünnepi összeállításukat.

A Csabagyöngye Kulturális Központnak fontos a külhonban kisebbségben élő magyarság kultúrájának megőrzése, ezért a színistúdió igyekszik minél több településre eljutni.

– Az idei március 15-i műsorral Köröstárkányra és Kisjenőre is eljutottunk, amely azért volt különösen kedves a szívünknek, mert az egyik tanítványunk onnan jár hozzánk a színistúdióba. A 20 perces többségében népdalokból és versekből álló műsort Szabó Lajos színművésszel közösen állítottuk össze. Rajtunk kívűl Sepsi-Szente Éva, Kolarovszki Dóra és Czeglédi Katalin is részt vett a produkció létrehozásában - mondta el kérdésünkre Kerepeczki Nóra, a Csabai Színistúdió művészeti vezetője.

 

Csabai Színistúdió, Zúg Március

 

Szaszák Nikolett is szerepelt a  Zúg Március című műsorban.

– Nagyon szerettük ezt a produkciót, szerintem nagyon sokat tudtunk vele adni, és nekünk is nagyon sokat adott a húszperces pörgős műsor, amely tele van energiával. A Partiumban élő emberek hatalmas szeretettel fogadtak minket, varázslatos volt az egész fellépésünk, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk  és nagyon-nagyon boldogok voltunk, hogy ilyen érzéseket tudtunk neki átadni – mesélte a Csabai Színistúdió növendéke.

 

További programok »

Kultúra

Bartók Gála 2023: Többszörös ünnep

Péntek délután ünnepi műsort adtak a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Csabagyöngye Kulturális Központ Agóra termében, több száz fős hallgatóság előtt.
10:15
FEL