Zsúfolt hónap előtt a békési kézisek

2021. január 5. 07:36 | behir

Hétfőn újra munkába állt az NB I/B -ben szereplő Békési FKC kézilabda csapata. A tavalyi évhez viszonyítva sem a megszokott menetrend szerint alakul a a téli felkészülés.

A békésiek a járvány miatt csupán a Magyar Kupa-szereplését tudta lezárni a meglehetősen viharvert őszi idény során. A csapat az NB I B-s bajnokságban öt, a Liga Kupában pedig egyetlen kötelezettségét tudta teljesíteni.

A legutóbb december 19-én Lajosmizsén pályára lépő együttes tagjai gyakorlatilag csak karácsonyra kaptak némi szabadságot Papp Bálint vezetőedzőtől, a két ünnep közötti időszakban már egyéni feladatokat végeztek otthonukban. Hétfőtől pedig a közös foglalkozások is elkezdődtek. A gárdára pörgős, mérkőzésekkel teli hetek várnak, már a héten pénteken a Liga Kupában a Kecskemétet fogadják - írja a klub hivatalos oldala.

Ez a sorozat alapvetően azon játékosoknak nyújt több szereplési lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb időt tölthetnek a játéktéren, most viszont az edzőmérkőzéseket helyettesítheti a gyakorlatban. Öt Liga Kupa-mérkőzés vár januárban a csapatra, de eközben már január 23-tól az őszről elmaradt bajnoki összecsapások pótlását is megkezdik. Ha minden a tervek szerint alakul, a hatból hármat lejátszanak a tavaszi idény február 13-i rajtjáig, a többit azokon a hétvégéken bonyolítják le, amikor a pontvadászatban eredetileg szünet volt beiktatva.

– A kezdés előtt mindenkit leteszteltünk, nehogy baj legyen, szerencsére pozitív eset nem akadt. Ha minden rendben lesz, huszonkét tétmérkőzés vár a csapatra május végéig, ennek megfelelően készülünk. Bár szakmailag tervezhetetlen az év, a bajnokságok átszervezése miatt az első hétben benne kell lennünk, hogy teljes biztonsággal jövőre is ezen a szinten szerepelhessünk – nyilatkozta Papp Bálint vezetőedző.

Felnőtt csapatunk téli menetrendje:
Január 8., péntek, Liga Kupa: Optimum Solar-Békési FKC–Kecskeméti TE (18.00)
Január 12., kedd, Liga Kupa: Mizse KC–Optimum Solar-Békési FKC (19.00).
Január 17., vasárnap, Liga Kupa: Pick Szeged U22–Optimum Solar-Békési FKC (18.30).
Január 19., kedd, Liga Kupa: Optimum Solar-Békési FKC–Pick Szeged U22 (18.00).
Január 23., szombat, NB I B: FTC-Diagnosticum U22–Optimum Solar-Békési FKC (17.00).
Január 26., kedd, Liga Kupa: Optimum Solar-Békési FKC–Mizse KC (18.00).
Január 30., szombat, NB I B: Debreceni EAC–Optimum Solar-Békési FKC (18.00).
Február 6., szombat, NB I B: Optimum Solar-Békési FKC–Mezőkövesdi KC (18.00).

További programok »

Sport

Pepó János az igazi Vasember

Sokakat sarkallhat kalaplengetésre Robert Downey Jr. filmbeli teljesítménye, de Pepó János eredményei láttán még Iron Man is elismerően csettintene. A békéscsabai tűzoltó a közelmúltban Montenegróban, a Blacklake Xtreme Triathlonon ment nagyot, s máris a soron következő Ironman versenyre, a Görögországban, Korfu szigetén rendezendő megmérettetésre készül.
17:14
FEL