Zöld önkormányzat: Virágba borult Békéscsaba

2024. április 13. 09:38 | behir.hu

Városszerte rengeteg nyíló virág visz színt az idei tavaszba. Múlt ősszel 27 ezer darab kétnyári, valamint 3500 hagymás növényt ültettek ki, ezeket a jó idő miatt ma már teljes pompájukban láthatjuk. A részletekről Ádám Pált, a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnökét, a Hajrá Békéscsaba képviselőjét kérdeztük.

Ádám Pál kiemelte, hogy nagyságrendileg mintegy 1300 négyzetméteren terülnek el a város virágágyásai, amelyeket a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkatársai gondoznak. Békéscsaba a viszonylag száraz időjárás ellenére egyre virágosabb, minden évben elindul a Virágos Magyarország versenyen ahol jó eredményeket ér el.  

– Az extrém időjárás komoly feladat elé állítja az önkormányzatot, szárazság idején nehéz gondozni a zöldfelületeket. A városgazdálkodás folyamatos öntözéssel próbálja enyhíteni az aszály negatív hatásait. 2022-ben öntözőrendszereket építettünk ki az Árpád fejedelem és a Szent István téren valamint a Petőfi ligetben. Ezek a területek nyáron is szépek, ezért az idei évi költségvetés terhére is beállítottunk 4 millió forintot arra, hogy az Árpád fejedelem téren bővítsük, valamint a Trianon tér egy részén kiépítsük az automata öntözőrendszert – hangsúlyozta a képviselő.

A Föld napja környékén rendszerint ingyenesen oszt virágpalántákat az önkormányzat a város lakóinak, most sem lesz másképp.

– Ez hagyomány Békéscsabán. Most április 27-én délelőtt közel 3000 virágpalántát osztunk ki a csabaiaknak a Szent István téren, ezzel is arra ösztönözve mindenkit, hogy szebbé tegye a környezetét. Emellett a választókerületemben harmadik alkalommal osztok majd ki összesen 3000 virág-, paprika- és paradicsompalántát a kiskertekbe – tette hozzá Ádám Pál.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel egymilliárd forintból fejlesztik az Árpád fürdőt

Sikeres pályázatot nyújtott be a békéscsabai önkormányzat az Árpád fürdő, a Munkácsy Negyed és a CsabaPark fejlesztésére. A beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részeként 950 millió forint európai uniós támogatásból jönnek létre. A munkálatok várhatóan jövőre kezdődnek és 2026. első felében fejeződnek majd be.
17:36
FEL